Η εξομολόγηση της δακρυσμένης Μπάιλς: «Φοβάμαι ακόμη να κάνω γυμναστική»

Η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης ξεσπά, αποκαλύπτοντας πως εξακολουθεί να περνά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

«Το γεγονός να μη μπορώ να κάνω πράγματα εντός του αθλήματος τα οποία έκανα ανέκαθεν, είναι πραγματικά τρελό. Αγαπώ πάρα πολύ αυτό το σπορ και συγγνώμη, αλλά δε νομίζω πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν το μέγεθος του προβλήματος. Είμαι υπερήφανη για όσα έχω διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζοντας κατάματα κάθε δυσκολία», επεσήμανε συγκινημένη σε σημερινή της συνέντευξη η Μπάιλς.

Η 24άχρονη πρωταθλήτρια είχε αποχωρήσει από τον τελικό του ομαδικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξαιτίας ενός «νοητικού μπλοκαρίσματος» ή ενός φαινομένου που αποκαλείται –όπως διατυπώνεται από άλλους αθλητές της ενόργανης– «the twisties».

Πρόκειται για την περίπτωση όπου η μυϊκή μνήμη κλείνει στον αέρα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε αθλητή ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν βρίσκεται υπό έντονη πίεση.

Η Σιμόν Μπάιλς αναφέρθηκε και στις κακοποιήσεις του Λάρι Νάσαρ, λέγοντας ότι: «αφού για τόσα χρόνια καταπίεζα τα συναισθήματά μου, δε γινόταν άλλο και όλα αυτά ήλθαν στο φως».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος