Η ενδεχόμενη επιστροφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει το ίδιο οικονομικό αντίκτυπο με την εταιρεία του Μάικλ Τζόρνταν

Η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να «σφραγίσει» την επιστροφή του θρύλου της, Λιονέλ Μέσι, προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mundo Deportivo.

Ο Αργεντίνος παγκόσμιος πρωταθλητής όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν αυτό το καλοκαίρι, όταν λήξει το συμβόλαιό του.

Οι «Μπλαουγκράνα» θα μπορούν επομένως να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο παίκτη, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν την γαλλική ομάδα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο επικεφαλής της LaLiga είχε δηλώσει τον Μάρτιο πως ο σύλλογος δεν θα μπορεί να υπογράψει νέους παίκτες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι του συλλόγου από την Βαρκελώνη θέλουν πίσω τον Μέσι και πιστεύουν μάλιστα πως η επιστροφή του θα μπορούσε να «αντιπροσωπεύει» το ένα τέταρτο ή το ένα τρίτο των συνολικών τους εσόδων την επόμενη χρονιά.

Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, φέρεται να πιστεύει πως η ενδεχόμενη επιστροφή του Αργεντινού σούπερ-σταρ στην Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να έχει το ίδιο οικονομικό αντίκτυπο με αυτό της εξαιρετικά επιτυχημένης μάρκας “Air Jordan” που είχαν «λανσάρει» οι Μάικλ Τζόρνταν και Nike.

Τα μέγιστα έσοδα που εικάζεται πως μπορεί να αποφέρει ο Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα αν αποφασίσει να επιστρέψει στην ομάδα είναι περίπου 220-260 εκατομμύρια λίρες, από πωλήσεις φανελών, αυξημένες πωλήσεις εισιτηρίων, χορηγίες, συμμετοχή του Αργεντινού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ομάδας και φυσικά τις περιοδείες του συλλόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος