Η απάντηση του προέδρου της FIFA για την κριτική που δέχτηκε για τις σέλφι δίπλα στο σώμα του Πελέ

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δέχθηκε κριτική από όλο τον κόσμο όταν «πιάστηκε» να φωτογραφίζεται με άτομα που βρισκόντουσαν γύρω από το φέρετρο του Βραζιλιάνου θρύλου Πελέ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως απλώς έκανε χάρη σε παλιούς φίλους και συμπαίκτες του Πελέ, που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να βγάλουν τις λεγόμενες «σέλφι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της FIFA

«Μόλις προσγειώθηκα από το ταξίδι μου στη Βραζιλία, όπου είχα το προνόμιο να συμμετάσχω στο όμορφο αφιέρωμα στον Πελέ που έγινε στη Vila Belmiro, στο Santos.

Είμαι απογοητευμένος αφού ενημερώθηκα ότι προφανώς δέχομαι κριτική από κάποιους επειδή έβγαλα selfie και φωτογραφίες στην τελετή χθες.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένιωσα τιμή και ταπεινότητα που συμπαίκτες και μέλη της οικογένειας του μεγάλου Πελέ με ρώτησαν αν μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μαζί τους. Και προφανώς συμφώνησα αμέσως.

Στην περίπτωση της selfie, οι συμπαίκτες του Πελέ ζήτησαν να κάνουν μια selfie όλων μας μαζί αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έτσι, για να είμαι χρήσιμος, πήρα το τηλέφωνο ενός από αυτούς και του έβγαλα τη φωτογραφία όλων μας.

Εάν το να είμαι χρήσιμος σε έναν συμπαίκτη του Πελέ δημιουργεί κριτική, είμαι στην ευχάριστη θέση να το δέχομαι και θα συνεχίσω να είμαι χρήσιμος όπου μπορώ σε όσους συνέβαλαν στη συγγραφή θρυλικών σελίδων του ποδοσφαίρου.

Τρέφω τόσο πολύ σεβασμό και θαυμασμό για τον Πελέ και για εκείνη τη χθεσινή τελετή που δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα ήταν ασέβεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Ελπίζω ότι όσοι δημοσίευσαν ή είπαν πράγματα χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναζητήσουν πληροφορίες θα μπορούσαν να έχουν την ευπρέπεια και το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να διορθώσουν αυτά που είπαν.

Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Βασιλιά Πελέ, και ενώ πρότεινα ταπεινά στις 211 ομοσπονδίες μελών μας τουλάχιστον ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή χώρος να φέρει το όνομά του, θα δώσουμε το παράδειγμα δίνοντας στο γήπεδο της έδρας μας το όνομα «Estádio Pelé – FIFA Zürich». Μια αγκαλιά σε όλους και ζήτω ο Βασιλιάς!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος