H Σερβία προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κερδίζοντας τον Καναδά 

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και παρά τις σημαντικές της απουσίες, η Σερβία υπέταξε τον γεμάτο NBAers Καναδά με 95-86 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Παίζοντας για 40 λεπτά εξωπραγματικό μπάσκετ, η μεγάλη Σερβία (που αγωνίζεται χωρίς Γιόκιτς και Μίτσιτς) κέρδισε εύκολα τον Καναδά με και πήρε τεράστια πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κορυφαίος του αγώνα ο Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους, ενώ 16 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο ηγέτης της Σερβίας, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, είχε πάρει από το χέρι την ομάδα του και με συνεχόμενους πόντους, είτε μέσα είτε έξω από την γραμμή του τριπόντου, έδωσε διψήφια διαφορά, 35-25. Ο Καναδάς, συνεχώς κυνηγούσε στο σκορ. Αυτό δεν ήταν υπέρ του, αφού η ομάδα του Πέσιτς είχε τρομερή ψυχολογία. Η μεγαλύτερη διαφορά, έγινε με βολές του Αβράμοβιτς για το 52-37. Το ημίχρονο έκλεισε με κάρφωμα του Μπάρετ για το 52-39.

Με τον Μπρουκς να μπαίνει ορεξάτος στο παρκέ και να σημειώνει 2 τρίποντα, ο Καναδάς κατάφερε να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο, 54-45. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, έβρισκαν λύσεις με τους Αλεξάντερ και Ολίνικ, αλλά η Σερβία με τους Ντόμπριτς και Γιόβιτς να σκοράρουν, διατηρούσε τα ηνία, 63-56. Παρά την πίεση του Καναδά, οι πλάβι με μεγάλα τρίποντα των Μαρίνκοβιτς και Γκούντουριτς εκτόξευσαν την διαφορά στους 12, 75-63 με το τέλος του δεκαλέπτου.

Το πόδι από το γκάζι, δεν έφευγε για την Σερβία, η οποία με τους Αβράμοβιτς, Νταβίντοβατς και Γκούντουριτς, έστειλε την διαφορά στους 17, 82-65 στο 32′. Μπάρετ και Μπρουκς, με σπουδαία τρίποντα, έδωσαν… σφυγμό στον Καναδά για το 84-71. Ο Μπογκντάνοβιτς, με μεγάλο σουτ, έδωσε και πάλι προβάδισμα 15 πόντων στην Σερβία, 91-76. Ο Σέρβος σούπερ σταρ, καθάρισε το ματς, 95-79 στο 38′. Μέχρι το τέλος δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα και η ομάδα του Πέσιτς πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση με 95-86.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-15, 52-39, 75-63, 95-86

Πηγή: ertsports

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος