H FIFA θα δημιουργήσει θέση Διευθυντή ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μετά τα έντονα παράπονα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, η FIFA θα δημιουργήσει τη θέση του Διευθυντή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βιωσιμότητας, ενώ ήδη φαίνεται, σύμφωνα με την Dailymail, πως έχουν ξεκινήσει οι συνεντεύξεις για να βρεθεί ο ιδανικός άνθρωπος για την θέση αυτή.

H θέση αυτή θα δημιουργηθεί λόγω των έντονων παραπόνων που εκφράστηκαν για τις άθλιες συνθήκες κατά τις οποίες δούλευαν οι εργάτες στο Κατάρ για το χτίσιμο των γηπέδων στους οποίους έγιναν οι αγώνες του Μουντιάλ, αλλά και για τις υποψίες πως χιλιάδες ήταν οι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους δουλεύοντας πάνω στα έργα στη χώρα της Αραβίας.

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που προκάλεσαν συζητήσεις ήταν όταν η FIFA απαγόρευσε στον Χάρι Κέιν να φορέσει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, καθώς η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα και απαγορεύεται στη χώρα του Κατάρ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ήταν η πρώτη που αντέδρασε σε αυτό το γεγονός, ενώ οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε ένα πολύ κακό σημείο. Η πρώτη δουλειά που θα έχει να κάνει ο Διευθυντής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βιωσιμότητας εικάζεται πως θα είναι να προσπαθήσει να «φτιάξει» την σχέση των δύο.

Ίσως θα χρειαστεί επίσης να ασχοληθεί με τους Καταριανούς επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν τυχόν η ομάδα πουληθεί σε αυτούς και όχι στον Έλον Μασκ ή στον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος