GP Ρωσίας: Στο Νίκο Ρόσμπεργκ η pole position καθώς ο Χάμιλτον συναντά και πάλι προβλήματα

Η καλή τύχη με την οποία ξεκίνησε το 2016, φαίνεται ότι συνεχίζει και χαμογελάει στο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes πήρε με άνεση τη δεύτερη pole position της σεζόν στις δοκιμές του Grand Prix της Ρωσίας, αφού ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, ο ομόσταυλός του Λιούις Χάμιλτον, είχε για άλλη μια φορά προβλήματα με την μονάδα ισχύος του μονοθεσίου του και δεν έκανε ούτε ένα χρονομετρημένο γύρο στο Q3.

Έτσι, οι πιθανότητες του Ρόσμπεργκ για να πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, και έβδομη συνεχόμενη από πέρυσι, αυξάνονται.

GP Ρωσίας: Στο Νίκο Ρόσμπεργκ η pole position καθώς ο Χάμιλτον συναντά και πάλι προβλήματα

Τον δεύτερο χρόνο των δοκιμών, εφτά δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Ρόσμπεργκ, πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο γερμανός πιλότος της Ferrari, θα ξεκινήσει όμως τον αγώνα από την έβδομη θέση, λόγω της ποινής που δέχτηκε για μη προγραμματισμένη αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων. Έτσι από την δεύτερη θέση της εκκίνησης, θα ξεκινήσει ο Βάλτερι Μπότας, που έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση με τη Williams πετυχαίνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Τέταρτος, 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ρόσμπεργκ, ήταν ο Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Ferrari, ενώ πέμπτος ήταν ο Φελίπε Μάσα με τη δεύτερη Williams, μπροστά από τη Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο και τη Force India του Σέρχιο Πέρες.

Προς τέρψιν των χιλιάδων συμπατριωτών του, ο τοπικός ήρωας, Ντανιίλ Κβίατ με Red Bull ήταν όγδοος, αν και περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα αργότερος από τον πρώτο. Την δεκάδα έκλεισαν η Toro Rosso του Μαξ Φερστάπεν και η Mercedes του άτυχου Χάμιλτον, ο οποίος θα πρέπει να δώσει και επιπλέον εξηγήσεις στις αρχές του αγώνα, για τους λόγους που δεν υπάκουσε στις οδηγίες των κριτών μετά την παράκαμψή του στη στροφή 2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ