Γκουαρντιόλα: «Εχουμε νέα κρούσματα Covid-19»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι υπάρχουν επιπλέον κρούσματα Covid-19 στον σύλλογο, μετά το ξέσπασμα της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι -πρωταθλητές και πρωτοπόροι της κατάταξης- «σίτιζενς» προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν αύριο τη -δεύτερη της βαθμολογίας- Τσέλσι στην Premier League.

Ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος απουσίαζε από τη νίκη 4-1 επί της Σουίντον στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, δεν διευκρίνισε εάν τα νέα κρούσματα ήταν μεταξύ παικτών ή μελών του προσωπικού, ενώ δεν αναφέρθηκε επίσης στον αριθμό τους.

Την περασμένη Πέμπτη, η Σίτι επιβεβαίωσε ότι ο Ισπανός προπονητής και ο βοηθός του, Χουάνμα Λίγιο, ήταν μεταξύ επτά μελών της πρώτης ομάδας και 14 υπαλλήλων που απομονώθηκαν για λόγους που σχετίζονται με την Covid-19.

«Έχουμε κάποια νέα κρούσματα, είναι κάτι που απαιτεί ιδιωτικότητα, οπότε δεν μπορώ να πω» είπε ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ορισμένοι παίκτες που απουσίασαν από τον αγώνα με τη Σουίντον θα παραμείνουν μη… διαθέσιμοι, αφού συνεχίζουν να βγαίνουν θετικοί στα τεστ για τον κορονοϊό.

«Παίξαμε με την Άστον Βίλα με 11 παίκτες της πρώτης ομάδας. Τα τελευταία έξι, επτά παιχνίδια υπάρχουν τέσσερις ή πέντε παίκτες της ακαδημίας στον πάγκο. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με όλους τους άλλους συλλόγους. Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε τις επόμενες μέρες, αλλά αυτό που μάθαμε είναι να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, να παίρνουμε αποφάσεις λίγες ώρες πριν από μια προπόνηση ή ένα παιχνίδι, γιατί μπορούμε να είμαστε εντάξει και μετά σε τέσσερις ή πέντε ώρες έχουμε θετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Ο Γκουαρντιόλα έπλεξε το εγκώμιο του ομολόγου του της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, και των Λονδρέζων και τόνισε ότι περιμένει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό, στο οποίο η Σίτι νίκησε με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Είναι τόσο δημιουργικός. Ένας από τους λίγους προπονητές, από τους οποίους μαθαίνω συνεχώς, για να γίνω καλύτερος προπονητής ο ίδιος» είπε ο Γκουαρντιόλα για τον Τούχελ. «Εξαιρετικός σε όλους τους τομείς. Πάντα μου αρέσει να παρακολουθώ τις ομάδες του και την προσέγγιση. Κάνει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καλύτερο. Αύριο αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης, μια εξαιρετική ομάδα. Η απόδοση τον Σεπτέμβριο ήταν πολύ καλή, περιορίσαμε τους πρωταθλητές Ευρώπης, όταν είχαν όλους τους παίκτες σε φόρμα. Εκείνη τη στιγμή ήμασταν κάτω από αυτούς, ξέραμε τη δυσκολία. Νικήσαμε, δυστυχώς με μικρή διαφορά. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι ειδικά στην επίθεση. Αύριο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα» συμπλήρωσε.

Η Τσέλσι βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω από τη Σίτι μετά από 21 αγώνες, πριν αναμετρηθούν οι δύο ομάδες αύριο στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος