Για συμμετοχή σε απαγωγή και βασανισμό στο Κατάρ ελέγχεται ο ιδιοκτήτης της Παρί Κελαϊφί

Λίγες ώρες μετά την είδηση πως ο Ασράφ Χακίμι ερευνάται για υπόθεση βιασμού, η L’Equipe έκανε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί είναι ύποπτος για μια υπόθεση απαγωγής και βασανιστηρίων του 2020, με θύμα τον λομπίστα Tayeb Benabderrahmane, στο Κατάρ.

Τρεις είναι οι ανακριτές που θα μιλήσουν στον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, για την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή.

Ο Benabderrahmane ισχυρίζεται πως τον απήγαν τον Ιανουάριο του 2020 και ύστερα τον βασάνιζαν για 6 μήνες, επειδή είχε στην κατοχή του ευαίσθητα έγγραφα όσον αφορά την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αλλά και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της BeIN Media – της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί – για την προβολή των επόμενων δύο Μουντιάλ.

Ισχυρίζεται επίσης πως στην κατοχή του υπήρχαν και έγγραφα με ενοχοποιητικές πληροφορίες προς την δράση του Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Οι δικηγόροι του, Maïtres Romain Ruiz και Gabriel Vejnar, δήλωσαν ότι είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με την απόφαση να διερευνηθεί η υπόθεση. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο πραγματικός φάκελος αυτής της ιστορίας αποτελεί επιτέλους αντικείμενο έρευνας από τη γαλλική δικαιοσύνη» δήλωσαν στο AFP.

Ο λομπίστας λέει πως του δόθηκε η ελευθερία του εκείνον τον Νοέμβριο, αφότου είχε τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό, αφού πρώτα υπέγραψε ένα «συμβόλαιο» το οποίο δεν του επέτρεπε να αποκαλύψει τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του.

Πηγή: TheSun

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος