Γαλλία: Ανακοίνωσε τα πριμ των ποδοσφαιριστών για κατάκτηση μεταλλίου

Το χρυσό θα αποφέρει αρκετά χρήματα στους Γάλλους ποδοσφαιριστές

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αρχίζει την Πέμπτη (22/7) και η Γαλλία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα το Μεξικό. Οι «τρικολόρ» δεν είναι ανάμεσα στα φαβορί για το μετάλλιο, ωστόσο παραδοσιακά παρουσιάζουν καλές ομάδες.

Η αρμόδια υπουργός της χώρας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, ανακοίνωσε τα πριμ που προβλέπονται σε περίπτωση επιτυχίας. Για το χρυσό μετάλλιο, κάθε αθλητής θα λάβει 65.000 ευρώ, για το αργυρό μετάλλιο 25.000 ευρώ ενώ για το χάλκινο 15.000 ευρώ.

«Η κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου, καθιστά δυνατή την αλλαγή της κατάταξης των χωρών, καθώς τα χρυσά μετάλλια μετρούν ως προτεραιότητα σε σχέση με άλλα. Ακόμη όμως κι ένα ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο, επίσης θα αλλάξει την θέση μας στην κατάταξη», είπε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα υπουργός, μιλώντας στο μικρόφωνο της «France Inter» και πρόσθεσε: «Δεν είναι όλοι οι αθλητές επαγγελματίες με συμβόλαιο για όλον το χρόνο. Αυτή είναι η μόνη φορά που μπορούν να ανταμειφθούν για όλη την σκληρή δουλειά και την επένδυση που κάνουν κάθε ημέρα για τέσσερα χρόνια. Το να πάρουν 65.000 ευρώ όταν κατακτήσουν ένα χρυσό μετάλλιο, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την επένδυση και το έργο που έχουν κάνει».

Υπενθυμίζουμε πως οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από 18 παίκτες γεννημένους μετά την 1η Ιανουαρίου 1997 και τρεις μεγαλύτερους σε ηλικία.

Η είδηση βρίσκεται στην παρουσία του 28χρονου Φλοριόν Τοβέν, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες ανήκει στην μεξικανική Μοντερέι. Μαζί του ο 29χρονος Τεζί Σαβανιέ της Μονπελιέ και ο 35χρονος Αντρέ Πιερ Ζινιάκ της Τίγρες, θα είναι οι τρεις… «μεγάλοι» της αποστολής. 

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Γιάννης Κάρμας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος