Φουντούλης: «Ζητάμε συγνώμη από τους Έλληνες που πανηγυρίζουμε» (video)

Η Εθνική ομάδα πόλο προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού επιβλήθηκε (ξανά) της Ουγγαρίας με 9-6. Ο προπονητής της Ελληνικής ομάδας, αλλά και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μίλησαν αποκλειστικά στην κάμερα της ΕΡΤ για τα συναισθήματα που νιώθουν μετά την τεράστια επιτυχία τους.

Θοδωρής Βλάχος:

«Δεν ξέρω αν μπορέσαμε με αυτή τη νίκη και με αυτό που κάνουμε εδώ να δώσουμε χαρά σε μερικούς ανθρώπους. Προφανώς δεν συγκρίνονται τα συναισθήματα. Με αυτή τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας μας αλλά επιστρέψτε μας να χαρούμε αυτή τη στιγμή που περιμέναμε τόσα χρόνια. Είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα 7 χρόνια και ήταν το απωθημένο μου γιατί είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο πολλές φορές. Δεν έχουμε τελειώσει, πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το χρυσό.

Στον αθλητισμό υπάρχει προσπάθεια και αξία. Αυτό είπα στα παιδιά, ότι άξιζαν ένα μετάλλιο μεγάλης διοργάνωσης και φυσικά να παίξουμε σε έναν μεγάλο τελικό και να το χαρούμε. Κερδίσαμε την Ουγγαρία, μια υπερδύναμη, δεύτερη φορά στο ίδιο τουρνουά. Με αυτοθυσία με καρδιά και φυσικά με τακτική. Είναι η πρώτη μας φορά σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να αναπαυτεί».

Γιάννης Φουντούλης:

«Κανένας δεν πήγε την Ελλάδα στον τελικό μόνος του. Είμαστε 13 παίκτες και προπονητές που έχουμε κάνει ένα ολυμπιακό τουρνουά που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα φανταζόμασταν. Αυτό για να γίνει πράξη θέλει πάρα πολύ κόπο. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτή τη στιγμή.

Ειλικρινά με ότι συμβαίνει στην χώρα έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ. Με το πόσο πόνο έχει προκαλέσει σε όλους τους Έλληνες. Δεν μπορούμε να αφιερώσουμε κάτι γιατί εμείς απλά παίζουμε πόλο ενώ εκεί καταστρέφονται περιουσίες και κινδυνεύουν ζωές, δεν μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο έτσι. Ευχόμαστε να περιοριστούν όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και να μην κινδυνέψει κανείς.

Ζητούμε ένα συγνώμη για την χαρά που δείχνουμε να έχουμε αλλά αυτό που κάνουμε είναι μοναδικό και πρέπει να το χαρούμε και να το γιορτάσουμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και επίτευγμα για έναν αθλητή. Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο, ένα ορόσημο που θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή και θα μνημονεύεται για πάντα».

Στέλιος Αργυρόπουλος:

«Κάναμε καταπληκτική ομαδική δουλειά. Όλα τα γκολ ήρθαν από μεγάλη προσπάθεια. Μείναμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας. Όπως πάντα, σε όλους τους αγώνες. Μας βγήκε καλά το παιχνίδι. Θα το χαρούμε για λίγες ώρες, αλλά μετά θα συγκεντρωθούμε για τον τελικό. Είναι όνειρο μας πλέον και το χρυσό. Προσπαθούσα να είμαι ήρεμος όλη την ώρα. Υπήρχε ένταση, την οποία έπρεπε να διαχειριστώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Πλέον θα επικεντρωθούμε στον τελικό. Αφού φτάσαμε ως εδώ, πλέον θέλουμε τα πάντα. Πρέπει και σε δύο μέρες να κάνουμε ανάλογη εμφάνιση για να φτάσουμε στην κορυφή και το χρυσό μετάλλιο».

Κώστας Γκιουβέτσης

«Τέτοια παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 110%. Δεν ξεχώρισε κανένας. Δώδεκα αθλητές και όλη η ομάδα τα έδωσε όλα για να είμαστε εμείς στον τελικό. Αυτό φάνηκε και στην σπουδαία νίκη μας με τρία γκολ διαφορά. Δεν έχω ακόμα συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει. Για να είμαι ειλικρινής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος