Ευρωλίγκα: «Διπλά» για Ζενίτ, Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα

Την τιμητική τους είχαν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη ημέρα της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 91-87 της Φενέρμπαχτσε, σε όλες τις άλλες αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν. Στο Κάουνας, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε και πέτυχε το 2/2 ενώ το ίδιο έκανε και η Μπαρτσελόνα στο Μόναχο. Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου προβλημάτισε και ηττήθηκε εύκολα από τον Ερυθρό Αστέρα που πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Ζαλγκίρις Κάουνας-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 64-70

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό στο ματς όμως πολύ γρήγορα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να «ισορροπήσει» την κατάσταση. Με τους Πονίτκα και Μπάρον να πρωταγωνιστούν, η Ζενίτ κατάφερε να προηγηθεί και «ελέγξει» τον ρυθμό του αγώνα. Η διαφορά έφτασε έως και το +12 (37-25) όμως η Ζαλγκίρις κατάφερε να την «κόψει» στη μέση (40-34) πριν πάει στα αποδυτήρια, κυρίως χάρη στους Λοβέρν και Στρέλνιεκς. Οι Λιθουανοί συνέχισαν τις προσπάθειες για ανατροπή και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο «καυτός» Τζόρνταν Λόιντ δεν τους άφησε να χαρούν. Με τον Αμερικανό γκαρντ να φτάνει τους 19 πόντους, η Ζενίτ επικράτησε με 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 34-40, 51-55, 64-70.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ερυθρός Αστέρας 63-75

Με το δίδυμο Κάλινιτς-Ουόλτερς να κάνει «πάρτι» (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ και 17 πόντοι, 4 ασίστ) και τον Λούκα Μίτροβιτς να πετυχαίνει double-double, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Ισραήλ. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και δεν έχασε ούτε για ένα δευτερόλεπτο το προβάδισμα. Από την «συντριβή» Μακάμπι διασώθηκαν ο Σκότι Ουίλμπεκιν (19 πόντοι, 3 ασίστ) και ο Ματίας Λεσόρτ (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ). Το τελικό 75-63 φέρνει και τις δύο ομάδες στην ίδια θέση της κατάταξης με μια νίκη και μια ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-35, 37-54, 63-75.

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 72-80

Το 2/2 έκανε στο «Audi Dome» η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Παρότι δεν «μπήκαν» καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Καταλανοί κατάφεραν στα επόμενα δύο να αντιστρέψουν πλήρως την κατάσταση. Με τον Κόρι Χίγκινς (16 πόντοι, 5 ασίστ) και τον Μπράντον Ντέιβις (15 πόντοι) να κυριαρχούν και στις δύο μεριές του παρκέ, οι «μπλαουγκράνα» πάτησαν το πόδι στο «γκάζι» και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Η Μπάγερν έκανε μια ύστατη προσπάθεια για να επιστρέψει στο ματς στην τελευταία περίοδο αλλά δεν τα κατάφερε και εντέλει ηττήθηκε με 80-72. Κορυφαίος για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν ο Ντάρουν Χίλιαρντ με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-44, 47-63, 72-80.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος