Εβρά: «Να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς για τον ρατσισμό οι ομάδες»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, σαφώς επηρεασμένος από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα κοινωνικά δίκτυα αρκετών ποδοσφαιριστών μετά το Euro2020, έκανε μια ριζοσπαστική πρόταση.

Την άποψη ότι οι σύλλογοι στην Αγγλία πρέπει να αναλάβουν να «μάθουν» στους φιλάθλους τους τι είναι ο ρατσισμός και πως επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές έχει ο Πατρίς Εβρά. Άλλωστε και ο ίδιος ο 40χρονος έχει βιώσει τον ρατσισμό εντός των γηπέδων κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Παρακάτω όσα είπε ο Εβρά:

«Εάν δεν κάνουμε κάτι, ο ρατσισμός θα είναι πάντα εκεί, γιατί είναι εκεί για τόσα χρόνια. Ξέρετε ότι πρέπει να αλλάξουμε και γι’ αυτό η εκπαίδευση είναι πραγματικά σημαντική. Θέλω αυτοί οι σύλλογοι να επενδύσουν στην εκπαίδευση, να συναντήσουν τους οπαδούς, να μιλήσουν οι παίκτες στους οπαδούς και να πουν τι αισθάνονται, όταν κακοποιούνται λόγω του χρώματός τους. Μην μου πείτε ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ή η FIFA ή η UEFA. Να γίνουν περισσότερες συναντήσεις με τους οπαδούς, ώστε να καταλάβουν πως, όταν μιμούνται τη μαϊμού όταν ένας μαύρος παίκτης παίρνει τη μπάλα, αυτό επηρεάζει σημαντικά. Αυτό θα είναι πραγματικά σπουδαίο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος