Έβγαλε «νοκ-άουτ» τη Ρόμα και φουλάρει για κύπελλο η Ίντερ

Την πρόκριση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Ίντερ επικρατώντας με σκορ 2-0 της Ρόμας στο «Τζουσέπε Μεάτσα».

Τα γκολ των Έντιν Τζέκο και Αλέξις Σάντσες ήταν αρκετά για να χαρίσουν την σημαντική νίκη στην ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι. Πλέον, οι πρωταθλητές περιμένουν τον νικητή του αυριανού Μίλαν-Λάτσιο για να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση. Για την ομάδα του Μουρίνιο, η καινούργια μεγάλη αποτυχία δημιουργεί ένα κλίμα που ίσως επηρεάσει και τη θέση του Πορτογάλου.

Το ματς

Οι «νερατζούρι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια ωραία σέντρα του Ιβάν Πέρισιτς ήταν αρκετή ώστε ο Τζέκο να ανοίξει το σκορ με εντυπωσιακό τελείωμα μόλις στο 3ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο στο χορτάρι με κατοχή άνω του 75% και αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Όλα αυτά έως το 15′, όταν οι φιλοξενούμενοι «ισορρόπησαν» την κατάσταση. Μάλιστα είχαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν στο 15ο και 19ο λεπτό, όμως η άμυνα της Ίντερ άντεξε. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, με την Ίντερ να είναι πολύ πιο προσεκτική αλλά να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς άλλες σημαντικές ευκαιρίες και με το σκορ στο 1-0.

Το δεύτερο μισό θύμιζε σε μεγάλα βαθμό το πρώτο, με τις δύο ομάδες όμως να έχουν τους αντίθετους ρόλους. Η Ρόμα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά, με μοναδική διαφορά ότι δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο ρυθμός μετά την συμπλήρωση μιας ώρας ανέβηκε ξανά, με την Ίντερ όμως να είναι αυτή που το εκμεταλλεύτηκε. Στο 68′ ο Σάντσες εξαπέλυσε μια «ρουκέτα» από τα 25 μέτρα με την μπάλα να καταλήγει στο παραθυράκι του, ανήμπορου να αντιδράσει, Ρουί Πατρίσιο. Η ομάδα του Ιντζάγκι πλέον είχε προβάδισμα δύο γκολ και ήταν «αγκαλιά» με την πρόκριση. Οι πρωτευουσιάνοι θέλησαν να αντιδράσουν αλλά δεν κατάφεραν καν να απειλήσουν την εστία του Χαντάνοβιτς στα τελευταία λεπτά του ματς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος