Έβγαλε… «γούστα» ο Παναθηναϊκός και κατέκτησε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (highlights)

Απόντος του Ιωάννη Παπαπέτρου οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 80-74 της Αναντολού Έφες στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ.


Ο αρχηγός των «πράσινων» έμεινε «στα πιτς» λόγω ενός μικροπροβλήματος στο ισχίο. Αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό που «λύγισε» την αντίσταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Με αυτόν τον τρόπο το «τριφύλλι» κατέκτησε την 3η έκδοση του τουρνουά επιστρέφοντας στην 1η θέση μετά το 2018.

Το ματς:

Η Έφες είχε ένα καλό ξεκίνημα στον αγώνα φτάνοντας έως και στο +6 πολύ νωρίς. Παρόλα αυτά το σημερινό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ήταν εντελώς διαφορετικό από το χθεσινό κόντρα στην Παρτίζαν. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη – παίρνοντας ενέργεια και από τον κόσμο – έβγαλαν πάθος, ένταση, ενέργεια και με οδηγό την άμυνα ανέτρεψαν το σκορ σχετικά γρήγορα. Το προβάδισμα που είχε το «τριφύλλι» στο πρώτο δεκάλεπτο «εκτοξεύτηκε» στο δεύτερο με την άμυνα να αποτελεί «κλειδί». Κέντρικ Πέρι και Ντάριλ Μέικον πρωταγωνίστησαν στην επίθεση ενώ χρόνο και προσπάθειες πήρε και ο Λευτέρης Μαντζούκας. Παπαγιάννης, Φλόιντ αλλά και ο Έβανς είχαν θετική παρουσία στους «αιθέρες» και των δύο ρακετών. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Ντάριλ Μέικον πήρε ένα «iso play» και πέτυχε τρίποντο στην λήξη του χρόνου για το +13. Κορυφαίος όλων ο Γιώργος Παπαγιάννης με 6 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 τάπες.

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός «μάσαγε σίδερα» στην άμυνα ενώ παράλληλα «έτρεχε» στην επίθεση. Όμως ο υψηλός ρυθμός των παικτών του Πρίφτη δεν μπορούσε να διατηρηθεί για πάντα. Η Έφες εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και με ένα σερί 13-2 μείωσε στους πέντε πόντους (59-54) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με την τούρκικη ομάδα να είναι διατηρείται πλέον πολύ κοντά στο σκορ, ο προπονητής του «τριφυλλιού» επανάφερε στο παρκέ τον Κέντρικ Πέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε την «μπαγκέτα» στην επίθεση «φτιάχνοντας» το παιχνίδι των τυπικά φιλοξενούμενων. Η εικόνα στο «μπροστά μέρος του παρκέ» άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί πλέον την μπάλα με ηρεμία και να παίρνει σωστά σουτ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι «πράσινοι» κατάφεραν να «σβήσουν» το ματς και πήραν τη νίκη με σκορ 80-74.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 34-47, 54-59, 74-80.

Παρτίζαν-Ράτιοφαρμ Ουλμ:

Στον μικρό τελικό του τουρνουά η Ράτιοφαρμ Ουλμ επικράτησε με 94-84 της Παρτίζαν και κατέκτησε την 3η θέση. Η ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε για πρωταγωνιστές τον Τζάρον Μπλόσομγκέιμ με 20 πόντους και τον Σεμάζ Κρίστον με 16. Από την άλλη για τους Σέρβους ξεχώρισε ο Αλέκσα Αβράμοβιτς με 21 πόντους, όμως η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή για να πάρει τη νίκη η ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 42-50, 55-72, 84-94.

Παρτίζαν (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Κούρουκς 11, Ζάγκορατς 9, Αβράμοβιτς 21, Κοπρίβιτσα 14, Ντάνγκουμπιτς 8, Στεφάνοβιτς 1, Μίλετιτς 2, Γιοβάνοβιτς 2, Μουρ, Γκλας 3, Τριφούνοβιτς 13, Μάνταρ.
Ράτιοφαρμ Ουλμ (Γιάκα Λάκοβιτς): Κριστόν 16, Μπλοσομγκέιμ 20, Γκίντερ 4, Σιμόν 8, Στολ, Φίλιπς 8, Μπρέτζελ 6, Χέρκενοφ 8, Κλέιπες 5, Κρίμερ 5, Ντιαλό 3, Ζούγκιτς 11.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος