Εθνική Ουαλίας: Ίσοι μισθοί στις ομάδες αντρών και γυναικών

Η Ουαλία έγινε η έβδομη χώρα παγκοσμίως, μετά την Αγγλία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Νορβηγία και την Νέα Ζηλανδία, της οποίας οι εθνικές ομάδες αντρών και γυναικών, θα αμοίβονται με το ίδιο ποσό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική της Ομοσπονδία, οι αμοιβές των διεθνών ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως φύλου θα είναι ίδιες, τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Οι διεθνείς της αντρικής εθνικής ομάδας συμφώνησαν ομόφωνα να τους κοπεί το 25%του μισθού τους, ώστε να ανεβεί ο μισθός των παικτών της γυναικείας εθνικής ομάδας.

Οι δύο εθνικές ομάδες της Ουαλίας έβγαλαν σχετική ανακοίνωση

«Το “Together Stronger” ήταν το μάντρα των εθνικών ομάδων της Ουαλίας, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, καθώς προσπαθούμε όλοι μαζί να βάλουμε την Ουαλία στην παγκόσμια ελίτ του ποδοσφαίρου.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτρέψει στις μελλοντικές γενιές αγοριών και κοριτσιών να δουν ότι υπάρχει ισότητα στο διεθνές ποδόσφαιρο της Ουαλίας, κάτι που είναι σημαντικό για την κοινωνία ως σύνολο.

Με αυτή την συμφωνία, επόμενος μας στόχος είναι τα προκριματικά των Euro 2024 και Euro 2025, στοχεύοντας σε περεταίρω επιτυχίες και από τις δύο μας εθνικές ομάδες στο κοντινό μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος