Εστανκέ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα είναι το φως στο τέλος του τούνελ»

Μετά από δύο Ολυμπιακούς Αγώνες– σε Τόκιο οι Θερινοί και Πεκίνο οι Χειμερινοί-που … επισκιάστηκαν από τους περιορισμούς της πανδημίας Covid-19, το «Παρίσι 2024» θέλει να δώσει μια νέα δυναμική, υποσχόμενο ένα Ολυμπιακό «φως στο τέλος του τούνελ».

Εκατό χρόνια αφότου η Γαλλία φιλοξένησε για τελευταία φορά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Παρίσι στοχεύει να γίνει το βήμα για ανέμελους Αγώνες καθώς επιστρέφουν στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.

«Θέλουμε να βγάλουμε τους Αγώνες από τα στάδια, με μια τελετή στην πόλη και έναν Μαραθώνιο ανοιχτό στο ευρύ κοινό», είπε στο Reuters, ο Τόνι Εστανκέ, εκπρόσωπος της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από το Παρίσι,τρεις φορές Ολυμπιονίκης στο σλάλομ του κανόε, που ήταν ο σημαιοφόρος της Γαλλίας στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Περίπου 600.000 άτομα αναμένεται να παραστούν στην τελετή έναρξης με περίπου 160 σκάφη να ξεκινούν στον Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου από το Pont d’Austerlitz για ένα ταξίδι έξι χιλιομέτρων προς το Pont d’Iena.

Ενώ το κάτω μέρος της όχθης του ποταμού θα υπόκειται σε έκδοση εισιτηρίων, θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο πάνω μέρος με τους θεατές να μπορούν να δουν ολογράμματα στο νερό, χορευτές στις στέγες των κοντινών κτιρίων και εναέριες παραστάσεις.

«Είμαστε πολύ φιλόδοξοι, θέλουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους και να προσφέρουμε δημοφιλείς και θεαματικούς Αγώνες», πρόσθεσε.

Οι Χειμερινοί Αγώνες διοργανώθηκαν για τελευταία φορά στην Ευρώπη το 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, αφού το Λονδίνο φιλοξένησε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Στο «Πεκίνο 2022», οι θεατές ήταν εξαιρετικά περιορισμένοι καθώς οι αρχές προσπάθησαν να κρατήσουν την Covid-19 έξω από τη χώρα, διαχωρίζοντας τους αθλητές και τους εργαζόμενους στους Αγώνες από το ευρύ κοινό με ένα αυστηρό σύστημα «φούσκας».

Μόλις 97.000 άτομα παρακολούθησαν τους Αγώνες στο Πεκίνου, ενώ η Πιονγκτσάνγκ το 2018 προσέλκυσε περισσότερους από ένα εκατομμύριο θεατές, όπως δήλωσαν τότε οι διοργανωτές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πραγματοποιήθηκαν επίσης υπό παρόμοιους περιορισμούς.

Στο Παρίσι, ολόκληρη η πόλη θα αγκαλιάσει τους Αγώνες, με κάποια αγωνίσματα να διοργανώνονται στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ.

Η διάσημη πλατεία «Concorde θα είναι η σκηνή των «μπρέικ ντανς» και «σκέιτμπορντ», ενώ το παλάτι των Βερσαλιών θα φιλοξενεί αγώνες ιππασίας και το Grand Palais στα Ηλύσια Πεδία θα υποδεχθεί το τάεκβοντο και την ξιφασκία.

Αυτοί οι τρεις χώροι βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο.

«Θέλουμε αυτοί οι Αγώνες να είναι δημοφιλείς, κοντά στον κόσμο», είπε ο Εστανκέ.

«Για πολύ κόσμο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι το φως στο τέλος του τούνελ, υπάρχουν πολλές προσδοκίες σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Αγώνες θα αλλάξουν όλα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, θα ζήσουμε κάτι πρωτόγνωρο. Μας αρέσει αυτό το είδος πίεσης, μας αρέσει να αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γράψουν ιστορία. Οι Αγώνες άλλαξαν τη ζωή μου, ελπίζω ότι αυτοί οι Αγώνες μπορούν να αλλάξουν άλλες ζωές και ότι η Γαλλία θα αναπτύξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος