Εποχή Αραούχο στην ΑΕΚ

Ο Σέρχιο Αραούχο θα φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο «11» στην πλάτη, αυτή τη φορά μόνιμα και για αρκετά χρόνια. Ο Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε από χθες συμβόλαιο παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στα γραφεία της ΠΑΕ κι έτσι προχώρησε σε δέσμευση ζωής με τον «Δικέφαλο». Αυτό που αναμενόταν για να ανακοινωθεί το deal ήταν η ανακοίνωση της Λας Πάλμας, η οποία σήμερα το πρωί δημοσιοποίησε και τις λεπτομέρειες. Ο παίκτης αποκτήθηκε από την Ένωση έναντι 1.462.500, με το 20% του ποσού να καρπώνεται η Μπόκα Τζούνιορς βάση παλαιότερης συμφωνίας.

Ο Αραούχο αφίχθη για πρώτη φορά στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017 ως δανεικός έως το τέλος της σεζόν. Αποχώρησε όμως επέστρεψε -ξανά ως δανεικός- την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού (31/8/2017) για να στελεχώσει την «πρωταθληματική» ομάδα της περιόδου 2017/18. Τον Ιούνιο του 2018 έφυγε ξανά για τη Λας Πάλμας με το μετάλλιο του πρωταθλητή Super League στις αποσκευές του και 1,5 χρόνο μετά αποκτήθηκε για τρίτη φορά δανεικός, από την ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2020. Δώδεκα μήνες αργότερα, θα προσγειωθεί και πάλι στο… αγαπημένο του αεροδρόμιο, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά αυτή τη φορά θα ανήκει μόνιμα στην Ένωση με την οποία έχει αγωνιστεί συνολικά σε 79 ματς όλων των διοργανώσεων και έχει σημειώσει 26 γκολ.

“Μου το είχαν πει οι άνθρωποι της ΑΕΚ ότι την επόμενη φορά που θα επιστρέψω, θα είναι και η τελευταία, θα μείνω εδώ για πάντα. Και να που τήρησαν το λόγο τους” είπε ο Αργεντινός επιθετικός μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ΑΕΚ στο YouTube.

“Ακόμα και όταν δεν ήμουν εδώ, ένιωθα το θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ, υπάρχει μία αμοιβαία σχέση η οποία είναι θαυμάσια, είναι εξαιρετική. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βρίσκομαι εδώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα και να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα” δήλωσε ο Αραούχο, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βαθμό ετοιμότητάς του, αλλά και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο της Ένωσης.

“Είμαι έτοιμος γιατί κατά τη διάρκεια των διακοπών μου δεν σταμάτησα να κάνω προπονήσεις, παρότι έχω κάνει προετοιμασία μόνο μία εβδομάδα με τη Λας Πάλμας. Όταν μου ζητήσει ο προπονητής να βοηθήσω είναι πανέτοιμος.

Μόλις έφτασα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ έμεινα έκπληκτος με αυτό που αντίκρυσα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το περιγράψεις, είναι καταπληκτικό το συναίσθημα. Θέλω να φανταστώ πως θα είναι να παίζεις μέσα σε αυτό το γήπεδο. Θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους και ελπίζω όσο πιο σύντομα γίνεται να βρεθούμε εκεί με την ομάδα και να τα δώσουμε όλα”.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος