«Έπνιξε» την Μπαρτσελονέτα και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου ο Ολυμπιακός (highlights)

Ο Ολυμπιακός με «όπλο» του την άμυνα πήρε μια σπουδαία εντός έδρας νίκης κόντρα στην Μπαρτσελονέτα, σε ματς για την 4η αγωνιστική του Champions League πόλο ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 8-4 τους Καταλανούς και παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου, φτάνοντας τις τρεις νίκες.

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και δικαίως πήραν μια ακόμη νίκη, καθώς δεν απειλήθηκαν ποτέ από τους Καταλανούς οι οποίοι έμειναν στα 4 γκολ.

 

Ο τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς και ο Κώστας Μουρίκης ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών Ελλάδας, που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τον Χριστόδουλο Κολόμβο, ενώ από ισπανικής πλευράς προκάλεσε μεγάλη αίσθηση η μεγάλη εμφάνιση του 19χρονου τερματοφύλακα Ουνάι Αγκίρε, που φαίνεται να «εκτοπίζει» από τη θέση του βασικού τον σπουδαίο Ντάνι Λόπεθ.

Το ματς

Η πιεστική άμυνα των Καταλανών δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, που δεν έβρισκαν χώρους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να βγάλουν ξεμαρκάριστα σουτ. Η άμυνα του Ολυμπιακού, όμως, ήταν με τη σειρά της εξαιρετική, με τα μπλοκ και τον Μπίγιατς να σταματούν τα περισσότερα σουτ των φιλοξενούμενων, και το ωραίο γκολ του Γούβη από τα 2μ., μετά από σχεδόν 6,5 λεπτά αγώνα, έδωσε προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” στην πρώτη περίοδο. Επίσης από θέση φουνταριστού, ο Μουρίκης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά αμέσως μετά ο Αυστραλός Παβιλάρντ «έσπασε το ρόδι» για την Μπαρτσελονέτα, σκοράροντας με παίκτη παραπάνω. Ακολούθησε ένα διάστημα με εκατέρωθεν βεβιασμένες επιλογές, πριν ο Μουρίκης κερδίσει πέναλτι στα 33” πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με το οποίο ο Φουντούλης “έγραψε” το 3-1.

Ο Ολυμπιακός είχε 0/3 με παίκτη παραπάνω στο πρώτο ημίχρονο (1/5 οι Ισπανοί), αλλά αξιοποίησε με τους Φιλίποβιτς και Φουντούλη τις δύο πρώτες αποβολές που κέρδισε στην τρίτη περίοδο και ξέφυγε 5-2. Η Μπαρτσελονέτα βρήκε κι αυτή κάποιες λύσεις στον παίκτη παραπάνω, αλλά με τους Περόνε και Γρανάδος πλήρως εξουδετερωμένους (και με δεδομένη την απουσία του τραυματία Μουναρίθ) δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Ο Γενηδουνιάς με έναν «κεραυνό» από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 6-3 του τρίτου οκταλέπτου και ο Χρυσοσπάθης έξι λεπτά πριν τη λήξη «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-2, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης 1, Μαθιόπουλος, Ζερδεβάς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Ελβις Φάτοβιτς): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Παβιλάρντ 2, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Πονφεράδα, Φερνάντεζ, Ασένσιο, Περόνε, Μπίελ, Μπούστος 1, Αγκίρε

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος