Επίσημο: Τέλος από την Τζένοα ο Σεφτσένκο

Κάτι περισσότερο από 2 μήνες «άντεξε» στον πάγκο της Τζένοα ο Αντρέι Σεφτσένκο, καθώς όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η ιταλική ομάδα η συνεργασία με τον Ουκρανό τεχνικό διακόπηκε.

Στις 7 Νοεμβρίου 2021 ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας υπέγραψε με το σύλλογο της Γένοβα έως το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο, η ήττα από την Μίλαν στο Coppa Italia την Πέμπτη (13/01) έμελλε ν΄ αποτελέσει τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Ο σύλλογος ευχαριστεί τον προπονητή και το επιτελείο του για τη σκληρή δουλειά που έκαναν τους τελευταίους μήνες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση. Μετά την εξέλιξη αυτή ο άλλοτε αμυντικός της ομάδας, Αμπντουλάι Κονκό, προήχθη προσωρινά από την ομάδα νέων στην «πρώτη», με συνεργάτη τον Ρομπέρτο Μουργκίτα.

Οι δυο τους θα κάνουν ντεμπούτο το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας (17/01) στο παιχνίδι της Serie A με την Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Οι «ροσομπλού» δεν κατάφεραν να κερδίσουν κανένα από τα 9 ματς πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Σεφτσένκο, φέρνοντας τρεις ισοπαλίες και γνωρίζοντας έξι ήττες, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην 19η θέση της κατάταξης, πέντε βαθμούς από τη… σωτηρία.

Τα πήγαν ελαφρώς καλύτερα στο Coppa Italia, αποκλείοντας την Σαλερνιτάνα τον περασμένο Δεκέμβριο με 1-0, η οποία ήταν και η μοναδική επί των ημερών του Ουκρανού στον πάγκο, πριν από την ήττα-αποκλεισμό με 3-1 στην παράταση από την Μίλαν στην φάση των «16».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος