Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών την Κυριακή 28/11 – Σε live διαδικτυακή μετάδοση

Η πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα οργανώνει το πρωί της Κυριακής την όγδοη Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών, που φέτος θα προβληθεί σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από το Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ Αμαρουσίου.

Η αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει επιδείξεις των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών Τζούντο (Judo), Καράτε (Karate), Αϊκίντο (Aikido), Κέντο (Kendo), Ιάντο (Iaido), Τζόντο (Jodo), Τζουτζίτσου (Jujitsu) και Κιόντο (Κyudo), όπου Έλληνες αθλητές παρουσιάζουν τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Η Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί απευθείας διαδικτυακά, από το κανάλι της ιαπωνικής πρεσβείας στο YouTube, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ιαπωνικής πρεσβείας, οι περισσότερες πολεμικές τέχνες (Budo) αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Edo (1600-1868) που κυριαρχούσαν οι στρατιωτικοί ηγεμόνες. Την εποχή αυτή οι πολεμιστές ήταν απαραίτητο να έχουν εκτός από ακαδημαϊκή μόρφωση και γνώση των πολεμικών τεχνών. Η εξάσκηση όμως δεν είχε ως μοναδικό σκοπό τον εξαναγκασμό ή την εξουδετέρωση του αντιπάλου. Η εκγύμναση του σώματος σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του πνεύματος αλληλοσεβασμού, οδηγούσε στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Ελληνική Ομοσπονδία Kendo Iaido Naginata, Ελληνική Ομοσπονδία Karate, Ελληνική Ομοσπονδία Judo, Ελληνική Ομοσπονδία Aikido, Ελληνικός Όμιλος Aikido, Ομοσπονδία Aikikai Ελλάδος, Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ (Jujitsu).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος