Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Λιόλιου από την προεδρία, στον απόηχο του σκανδάλου για στημένους αγώνες που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ.
Τη θέση του ανέλαβε ο Άγγελος Παπανικολάου, μετά τις έκτακτες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παραίτηση του Βαγγέλη Λιόλιου πριν από την έκδοση δικαστικής απόφασης απέτρεψε την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον Άγγελο Παπανικολάου, συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι βρίσκονται στην ίδια σελίδα και επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια νέα διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία θα προκύψει μέσα από εκλογική διαδικασία.

Σήμερα οι αποφάσεις για την προκήρυξη των εκλογών
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤsports και του Αντώνη Καλκαβούρα σήμερα Δευτέρα (8/11), σήμερα το πρωί αναμένεται η σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει το μεσημέρι την προκήρυξη των εκλογών.
Η εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 45 ημερών από την προκήρυξή της. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, η 20ή Δεκεμβρίου εμφανίζεται ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ώστε η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να αναλάβει καθήκοντα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι αποφάσεις του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να αποσαφηνίσουν το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη ημέρα της Ομοσπονδίας, σε μια περίοδο κατά την οποία το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται υπό τη σκιά των εξελίξεων στην υπόθεση των στημένων αγώνων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος