Εντέν Αζάρ: «Δεν μου άρεσε που έπαιξα στο Μουντιάλ στο Κατάρ»

Ο πλάγιος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Εντέν Αζάρ, παραδέχθηκε πως δεν του άρεσε που εκπροσώπησε την εθνική Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και πως πιστεύει ότι νεαρότεροι και πιο άξιοι, όπως τους χαρακτήρισε, συμπατριώτες ποδοσφαιριστές έπρεπε να επιλεχθούν στην θέση του.

Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε βασικός στα πρώτα δύο παιχνίδια της χώρας του στην φάση των ομίλων, από την οποία η εθνική Βελγίου δεν μπόρεσε να προκριθεί.

Πριν από το Μουντιάλ, είχε αγωνιστεί σε μόλις εφτά παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης, τα τρία από αυτά ως βασικός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βελγικό HLN, ο Αζάρ αποκάλυψε πως δεν ήθελε να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και πως είχε αποφασίσει πολύ καιρό πως θα αποσυρθεί από την εθνική ομάδα του Βελγίου μετά το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Ήξερα εδώ και καιρό ότι θα σταματούσα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η απόδοσή μου στο Κατάρ δεν ήταν καθοριστική για την απόφασή μου. Φυσικά και ήταν κρίμα έτσι όπως εξελίχθηκε, αλλά η απόφασή μου είχε ληφθεί εκ των προτέρων. Ήταν σίγουρα ο καιρός για να σταματήσω.

Άρχισα να το σκέφτομαι περισσότερο μετά το Euro. Είχα κάνει ό,τι μπορούσα για να είμαι εγκαίρως σε φόρμα μετά τον τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παίξω στα προημιτελικά που χάσαμε από την Ιταλία και αυτό έκανε τεράστια διαφορά στην ψυχολογία μου.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το ότι είμαι συμπαίκτης στην Ρεάλ με τον Τόνι Κρόος. Αποσύρθηκε από την εθνική Γερμανίας πριν από 2 χρόνια και μου είπε πως όταν οι άλλοι έχουν διεθνείς υποχρεώσεις, αυτός εκμεταλλεύεται τον χρόνο που του δίνεται για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Δεν μου άρεσε που έπαιξα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τόσα νέα παιδιά έχουν «χτυπήσει την πόρτα» της εθνικής μας ομάδας. Αυτά άξιζαν να παίζουν με το Βέλγιο, όχι κάποιος που δεν παίζει καν στην Ρεάλ και μετά παίζει βασικός στην εθνική Βελγίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος