Ένα «ευχαριστώ» στον αγωνιστή της ζωής, Γιάννη Μπόγδο (audio)

Του Τάσου Επιτρόπου

Στη δημοσιογραφία η «επιτυχία» έχει έναν κοινό παρονομαστή για όλους. Την ικανοποίηση πως «έκανα σωστά τη δουλειά μου». Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως οι «τυμπανοκρουσίες» δεν μου αρέσουν, δεν είναι του… στιλ μου.

Μέσα από την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» μου δίνεται η ευκαιρία να «εκφράζομαι». Στην εκπομπή αυτής της Δευτέρας (18/10) αισθάνθηκα αυτό που με δίδαξαν οι «δάσκαλοί» στο χώρο. Να είμαι «γεμάτος όταν θα βγαίνω από το στούντιο». «Γεμάτος» για την προετοιμασία, για την «εκτέλεση του έργου» και «την προσφορά στην Κοινωνία». Γεμάτος από συναισθήματα.

Σε υπερθετικό βαθμό αυτό οφείλεται στην παρουσία του αθλητή της άρσης βαρών, Γιάννη Μπόγδου, που εδώ και δύο χρόνια κερδίζει μάχες στον πόλεμο που του έχει κηρύξει ο καρκίνος. Έπειτα από ταλαιπωρίες και αγωνίες βγαίνει νικητής και πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στα ταπί αγωνιζόμενος στους προκριματικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος (89κ.).

Γιάνναρε, θέλω να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μας έκανες να έρθεις στην Ελληνική Ραδιοφωνία και να μοιραστείς μαζί μας τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου.

Ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ», για τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους, θα ήθελα να εκφράσω προς τη γιατρό Θάλεια Δάγλα και στο Γιάννη Αδαμόπουλο, που μίλησαν για το φίλο τους Γιάννη και την περιπέτειά του. Στον προπονητή του τμήματος άρσης βαρών του Παναθηναϊκού, Κώστα Σαλπιγγίδη, αλλά και στον πρωταθλητή μας, Θοδωρή Ιακωβίδη.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκπομπή ήταν οι συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες που διηγήθηκαν στον αέρα της ΕΡΑσπορ 101,8 τόσο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Νίκος Κυζερίδης, όσο και ο παρολυμπιονίκης (6ος στο Τόκιο) της ποδηλασίας, Νίκος Παπαγγελής.

Οι ακροάτριες και οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Μαίρη Τριφωνίδη, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πέρα από τα ίδια τα παιδιά, οι γονείς, αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα, καθώς «ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί. Τέσσερα στα πέντε παιδιά, με την κατάλληλη θεραπεία»! Άρα, με την υποστήριξή μας μπορούμε κι εμείς ως πολίτες να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα που κάνουν αυτά τα παιδιά με τους γονείς τους. Αξίζει…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος