Εμφατική νίκη της Λεβερκούζεν και Μάιντς, ηττήθηκε ο σκόρερ Μαυροπάνος (video)

Με γκολ και θέαμα ξεκίνησε η 3η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Μάιντς να επικρατούν εύκολα με 4-1 και 3-0 των Άουγκσμπουργκ και Γκρόιτερ Φιρτ αντίστοιχα. Το πάλεψε η Στουτγκάρδη του… σκόρερ Κώστα Μαυροπάνου, αλλά ηττήθηκε με 3-2 από την Φράιμπουργκ.

Στο «WWK Αρένα», η Μπάγερ Λεβερκούζεν προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με αυτογκόλ του Ιάγκο, ενώ στο 14ο λεπτό κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της ξανά με αυτογκόλ, αλλά αυτή τη φορά από το κεφάλι του Νιντερλέχνερ. Ο ίδιος, βέβαια, κατάφερε να ισοφαρίσει για την Άουγκσμπουργκ στο 30ο λεπτό, μετά από λάθος της άμυνας των «ασπιρίνων». Η Λεβερκούζεν σκόραρε και στο 43ο λεπτό με τον Ντιαμπί, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR για χέρι. Ωστόσο, η αποτελεσματική ομάδα του Τζεράρντο Σεοάνε κατάφερε να σκοράρει ακόμη δύο φορές στον αγώνα. Αρχικά, στο 75ο λεπτό με τον Σικ, έκανε το 3-1 και έξι λεπτά αργότερα o Βιρτς πέτυχε το τέταρτο γκολ για το τελικό 4-1.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης προηγήθηκε στην έδρα της Αρμίνια Μπίλεφελντ με γκολ του Χάουγκε στο 22ο λεπτό και ενώ έδειχνε πως θα έφευγε με το διπλό από το «Σούκο Αρένα», ο Βίμερ ισοφάρισε στο 86ο λεπτό, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην Αρμίνια.

Αντίστοιχα, η Μάιντς με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε της Γκρόιτερ Φιρτ. Αρχικά, ο Λουκόκι στο 15ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Μπαρέιρο, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και τρία λεπτά αργότερα, ο Σαλάι έδωσε πιο ασφαλή προβάδισμα στην ομάδα του, προτού σημειώσει και τρίτο γκολ ο Στόγκερ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο «Μερσέντες-Μπενς Αρένα», η Φράιμπουργκ έβαλε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο την Στουτγκάρδη. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Γεόνγκ Τζονγκ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος πραγματοποίησε το 2-0. Οι «Σουηβοί» είχαν την κατοχή, δίχως όμως να καταφέρουν να μειώσουν και να επανέλθουν άμεσα στο παιχνίδι. Στο 28ο λεπτό, η Φράιμπουργκ χτύπησε ξανά με τον Χέλερ, δίνοντας εμφατικό προβάδισμα στην ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά το πρώτο ημίχρονο επιφύλασσε κι άλλα τέρματα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Κώστας Μαυροπάνος πραγματοποίησε εξαιρετική ενέργεια και μείωσε σε 3-1 για τη Στουτγκάρδη, προτού ο Αλ Γκαντιούι κάνει το 3-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ωστόσο, το 3-2 παρέμεινε έως το τέλος, παρά τη βελτιωμένη εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο «Στάδιο Ράιν Ένερτζι», η Κολωνία υποδέχθηκε την Μπόχουμ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με γκολ του Λούμπιτσιτς, ωστόσο ακυρώθηκε κατόπιν ελέγχου του VAR για χέρι. Η Κολωνία, όμως, έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στο ματς, αλλά άργησε να το επιβεβαιώσει. Στο 82ο λεπτό, ο Λούις Σάουμπ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του και μερικά λεπτά αργότερα, ο Λεμπέρλ έκανε το 2-0, προτού μειώσει ο Ζόλερ για την Μπόχουμ και το τελικό 2-1.

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Λεβερκούζεν 1-4
Αρμίνια Μπίλεφελντ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
Μάιντς – Γκρόιτερ Φιρτ 3-0
Στουτγκάρδη – Φράιμπουργκ 2-3
Κολωνία – Μπόχουμ 2-1

Το γκολ του Μαυροπάνου:

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Πηγή φωτογραφίας: Bayer 04 Leverkusen/Twitter

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος