Ελλάδα για μετάλλιο, «βύθισε» το Μαυροβούνιο και πέρασε στα ημιτελικά (video)

Ασταμάτητη η εθνική ομάδα πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βάζει πλώρη για μετάλλιο.

Η Ελλάδα επικράτησε και του Μαυροβουνίου στην προημιτελική φάση με σκορ 10-4. Ο αγώνας ουσιαστικά ποτέ δεν ήταν ντέρμπι με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να κυριαρχούν και στα 24 λεπτά. Η αμυντική λειτουργία της εθνικής ήταν για σεμινάριο ενώ επιθετικά τα γκολ ήρθαν με σχετική άνεση. Πλέον περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα του προημιτελικού ανάμεσα σε Ουγγαρία και Κροατία για την διασταύρωση στα ημιτελικά.

Το ματς:

Η εθνική εμφανίστηκε σοβαρή στην πισίνα. Στο πρώτο οκτάλεπτο ουσιαστικά δεν άφησε το Μαυροβούνιο να κάνει κάποια καλή φάση ενώ πήρε και το προβάδισμα με γκολ του Γενηδουνιά. Στη δεύτερη περίοδο οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν με τον Μπργκούλιαν αλλά η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τους Φουντούλη και Γκιουβέτση για το 3-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελλάδα με τον Γενηδουνιά να ευστοχεί σε χτύπημα πέναλτι μόλις στα 40 δευτερόλεπτα. Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση πετυχαίνοντας και το 5-1 από τα οκτώ μέτρα με τρία λεπτά στο ρολόι. Ο 28χρονος πέτυχε ακόμη ένα πέναλτι για το 6-1 λίγο πριν μειώσουν οι Μαυροβούνιοι με τον Ίβοβιτς στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο λεπτό της τελευταίας περιόδου ο Τσούσκοβιτς έκανε το 6-3 για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Η εθνική ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση με τον Παπαναστασίου να κάνει το 7-3, πέντε λεπτά πριν την λήξη. Σε εκείνο το σημείο ο Αργυρόπουλος έβαλε πανηγυρικές διαστάσεις στη νίκη πετυχαίνοντας ίσως το κορυφαίο γκολ του τουρνουά. Τα οκτώ γκολ δεν ήταν αρκετά όμως με τον Γενηδουνιά να πετυχαίνει το πέμπτο προσωπικό του για το 9-3. Το τελευταίο γκολ του αγώνα ήρθε από τον Μάριο Καπότση για το 10-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-1, 6-2, 10-4.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 1-1 Μπργκούλιαν (περιφέρεια), 2-1 Φουντούλης (περιφέρεια), 3-1 Γκιουβέτσης (π.π.), 4-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 5-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 6-2 Ιβοβιτς (περιφέρεια), 6-3 Τσούτσκοβιτς (φουνταριστός), 7-3 Παπαναστασίου (π.π.), 8-3 Αργυρόπουλος (φουνταριστός), 9-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-4 Ιβοβιτς (κόντρα), 10-4 Καπότσης (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Το Μαυροβούνιο είχε 0/10 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Αποβλήθηκαν με αντικατάσταση ο Σπάιτς (7΄40΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Μπργκούλιαν (7΄20΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου). Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Πέτκοβιτς (1΄51΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου) και ο Σκουμπάκης (4΄53΄΄ πριν το τέλος του αγώνα)

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Σεβέρο (Ιταλία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ιβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος