Έκκληση για αυτοσυγκράτηση έκανε ο Σταύρος Κοντονής

Να πέσουν οι τόνοι από τους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου ζήτησε με δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο  υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

«Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ παραγόντων δεν με ικανοποιεί και ως αρμόδιο υπουργό δεν μου αρέσει. Την προηγούμενη περίοδο είχα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, τώρα θα δω, αν συνεχιστεί αυτό. Έχουμε το χθεσινό παράδειγμα. Έγινε ένας αγώνας σε απόλυτα πολιτισμένα πλαίσια μέσα στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν συμβεί ελάχιστα και πολύ μεμονωμένα επεισόδια. Είναι πολύ άδικο να χαλά αυτή η εικόνα με δηλώσεις οι οποίες γίνονται στα καλά καθούμενα. Θέλω να κάνω μία έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ιδίως όταν δεν υπάρχει και λόγος».

Ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στον περιορισμό της σπατάλης, τα χρέη προς ΣΕΦ και ΟΑΚΑ και την αποκατάσταση των ζημιών στα στάδια είπε μεταξύ άλλων:

«Παντού πρέπει να γίνει μια προσπάθεια πάταξης της σπατάλης και να διεκδικήσουμε εκείνα τα χρήματα τα οποία έπρεπε να είναι σε κρατικά ταμεία. Αυτή τη στιγμή κάνουμε προσπάθειες να έρθουμε σε επαφή και με ομάδες που έκαναν χρήση των σταδίων κι έχει παραγραφεί ένα μέρος των χρημάτων για να αποδοθούν στην Πολιτεία, γιατί βάλαμε έναν όρο στο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή και με εισήγηση δική μου το Μάιο, ότι θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη εκκαθάριση των οφειλών στα στάδια για να πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής στα πρωταθλήματα. Οπότε ορισμένες ομάδες με θετικό πνεύμα ήρθαν να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα. Ήδη εισπράττονται κάποια χρήματα. Αν περιορίσουμε τις σπατάλες, τότε μπορούμε να αποδώσουμε και πάλι στο λαό αυτά τα χρήματα και στην αθλούμενη νεολαία. Να αποκαταστήσουμε χώρους αθλητικούς οι οποίοι θα είναι λειτουργικοί και χρήσιμοι για τις τοπικές κοινωνίες και για τη νεολαία».

Ο Σταύρος Κοντονής επίσης αναφέρθηκε στα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα λέγοντας:

«Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα συνεχίζουν να βελτιώνονται. Από φέτος υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σε όλες τις ομάδες της Α΄ εθνικής κατηγορίας. Ένας νόμος που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια αλλά δεν εφαρμοζόταν. Από 1ης Νοεμβρίου θα μπουν και οι χώροι ελέγχων στην είσοδο, τα λεγόμενα τουρνικιέ, οι κάμερες έχουν μπει σε όλα τα γήπεδα και λειτουργούν, αλλά πρέπει να ξέρεις ποιος μπαίνε ι και που κάθεται. Με αυτά τα μέτρα αλλά και την κάρτα φιλάθλου που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, προχωράμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ