Εις το όνομα του Ερικσεν…και το μήνυμα του Κρίστιαν στους συμπαίκτες του

Εις το όνομα του Ερικσεν... Ή όπως έχουν γράψει στα πανό τους οι Δανοί «Chris10an», αφού το δέκα στα Δανικά γράφεται με «ti».

Η Δανία πανηγύρισε την πρόκρισή της στους «16» του Euro 2020, όταν μετά από δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ξέσπασε (4-1) πάνω στους Ρώσους στην Κοπεγχάγη. Μια πόλη ερωτευμένη με τους παίκτες της.

Υπάρχουν εκείνοι που συνέκριναν τη νίκη της χθεσινής νύχτας με εκείνη του 1985, και πάλι εναντίον της Ρωσίας, η οποία οδήγησε στην ιστορική πρώτη παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ή εκείνοι που τόλμησαν να κάνουν συγκρίσεις με τους νικητές του 1992.

Ολοι όμως είχαν στον μυαλό τους τον Κρίστιαν Ερικσεν. Μεταξύ των φιλάθλων και εκείνος, παρακολούθησε το παιχνίδι από την Οντένσε και μετά το τελικό σφύριγμα έστειλε ένα συγχαρητήριο μήνυμα μέσω του whatsapp σε ειδική ομάδα που έχει με στους συμπαίκτες του, όπως αποκάλυψε μετά τον αγώνα ο αμυντικός της Ουντινέζε Στρίγκερ Λάρσεν.

«Ο Κριστιάν έγραψε αμέσως στην ομάδα μας. Είναι υπέροχο που μας υποστηρίζει και είναι εκεί για εμάς», τους είπε.
Όλα γίνονται στο όνομα του Κριστιάν Έρικσεν. Ο 29χρονος Δανός διεθνής μέσος της Ιντερ κατέρρευσε στο 43’ της αναμέτρησης Δανία-Φινλανδία (0-1), το απόγεμα του Σαββάτου (12/6), όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι Δανοί γιατροί, Μόρτεν και Αντρές Μπέσεν, κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του εντός αγωνιστικού χώρου. Την Παρασκευή του εμφυτεύτηκε απινιδωτής και επέστρεψε σπίτι του, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κάσπερ Χιούλμαντ αποκάλυψε ότι φορούσε ένα δαχτυλίδι στην διάρκεια του αγώνα προς τιμήν του Ερικσεν.
«Εγώ και η όλη ομάδα σκεφτόμαστε τον Ερικσεν όλη αυτή την εβδομάδα. Οι Δανοί φίλαθλοι ήταν υπέροχοι. Μας έδωσαν φτερά. Χωρίς όλους αυτούς αυτό δεν θα ήταν δυνατό. Ήλπιζα πραγματικά να επρόκειτο να πάρουμε μια μαγική βραδιά σήμερα.

Ο ενθουσιασμός του Κρίστενσεν μετά το γκολ 3-1, όταν και με τα δύο χέρια σχημάτισε το 1 και το 0, το 10 του Ερικσεν, είναι απόδειξη της αγάπης τους.

Ο μέσος Κριστιάν Νόργκααρντ είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η νίκη ήταν για τον Κριστιάν».

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα Μάτριν Μπρέιθγουάιτ δημοσίευσε στο Twitter: «Τι βραδιά. Αυτό είναι για σένα Κριστιάν Ερικσεν. Ας προχωρήσουμε».
Η Δανία θα αντιμετωπίσει την Ουαλία στους «16» στο Άμστερνταμ το Σάββατο (26/6).

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος