Έφυγε από τη ζωή ο Lenny Wilkens, ο θρύλος και «νονός» του μπάσκετ του Σιάτλ

Ο Λένι Ουίλκενς ο θρύλος του NBA και «νονός» του μπάσκετ στο Σιάτλ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ουίλκενς έφυγε ήρεμα, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Λένι Ουίλκενς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους πλέι μέικερ της εποχής του, γνωστός για τη νηφαλιότητα και τη στρατηγική του ευφυΐα μέσα στο παρκέ. Αυτά τα χαρακτηριστικά μετέφερε αργότερα και στους πάγκους, αρχικά ως παίκτης–προπονητής και στη συνέχεια ως ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές που γνώρισε ποτέ το άθλημα.

Στην προπονητική του καριέρα σημείωσε ρεκόρ 2.487 αγώνων στον πάγκο του NBA — επίδοση που παραμένει αξεπέραστη μέχρι σήμερα.

Ο Λένι Ουίλκενς μπήκε τρεις φορές στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame:

  • ως παίκτης,
  • ως προπονητής,
  • και ως μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ του 1996, την οποία οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Η συμβολή του στο μπάσκετ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, θεωρείται ανεκτίμητη, με το όνομά του να είναι συνυφασμένο με την εξέλιξη του αμερικανικού μπάσκετ και την ιστορία του Σιάτλ.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος