Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ξενάκης ρεπόρτερ της ΑΕΚ

Την τελευταία του πνοή άφησε αιφνιδίως τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο αθλητικός συντάκτης, Γιάννης Ξενάκης.

Ο 52χρονος συνάδελφος το πρωί της Παρασκευής ένιωσε αδιαθεσία ενώ ήταν στην οικία του στο Μαρκόπουλο Αττικής και μετέβη μόνος του στο Κέντρο Υγείας.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Γιάννης Ξενάκης, έφυγε από τη ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο εκλιπών ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ ΑΕΚ.

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης, το ΔΣ του ΠΣΑΤ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη και οδύνη την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Ο Γιάννης Ξενάκης, ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ της ΑΕΚ, διακρινόταν για το ήθος του και την πληρότητα της δουλειάς του. Εργάστηκε επί δεκαετίες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», μέχρι και την τελευταία μέρα έκδοσής της, ενώ μέχρι σήμερα εργαζόταν στην εφημερίδα «LIVE SPORT» στην οποία ήταν και αρχισυντάκτης και στην ιστοσελίδα «iDreamTEAM.gr». Ο εξαίρετος συνάδελφος εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες «ΦΙΛΑΘΛΟΣ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στην ιστοσελίδα «Contra.gr».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συγκλονισμένο από την απώλεια του φίλου και σπουδαίου συναδέλφου συλλυπείται θερμά την οικογένεια του.

Αιωνία του η μνήμη.

*Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλλει την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, στις 11.00 π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο Μαρκοπούλου Αττικής».

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ξενάκη, ενός δημοσιογράφου που υπηρέτησε το λειτούργημά του με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ερασιτεχνική ΑΕΚ: «H Eρασιτεχνική ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του επί σειρά ετών ρεπόρτερ σε θέματα που αφορούν την ομάδα μας, Γιάννη Ξενάκη, o οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…». Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ξενάκη, ενός δημοσιογράφου που υπηρέτησε το λειτούργημά του με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Την βαθιά της οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Γιάννη Ξενάκη εξέφρασε και η ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζοντας ότι επί σειρά ετών τίμησε το ρεπορτάζ της ομάδας με την ευθυκρισία του, την τιμιότητά του και την επαγγελματική του επάρκεια.

«Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Γιάννη, το κενό που αφήνεις είναι τεράστιο και η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια δεν πρόκειται να σε ξεχάσει ποτέ!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος