«Διπλό» στο Τελ Αβίβ και προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό (highlights)

Θετική εμφάνιση στην ιστορική του επιστροφή στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» μετά από 11 χρόνια έκανε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας της Μακάμπι με 3-2 σετ (13-25, 25-19, 18-25, 25-18, 11-15).

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παρότι ισοφαρίστηκαν δύο φορές, κράτησαν την ψυχραιμία τους και πήραν ένα πολύ σημαντικό «διπλό». Με αυτόν τον τρόπο έχουν και το προβάδισμα πρόκρισης για την «Φάση των 16» του CEV Challenge Cup. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη (8/12) στις 20:00 στο «Κ.Γ. Αγίου Θωμά». Οι «πράσινοι» θα χρειαστούν νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να κλειδώσουν την πρόκριση. Σε περίπτωση ήττας με 3-2, η σειρά θα οδηγηθεί στο «χρυσό σετ».

Το ματς

 

Παρότι στους πρώτους πόντους καμία από τις δύο ομάδες δεν ξεχώρισε, η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική. Μετά το αρχικό 7-7 ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό σερί 18-6 και έκανε με χαρακτηριστική άνεση το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, το αρχικό «πράσινο» προβάδισμα χάθηκε σχετικά γρήγορα. Η Μακάμπι κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με έξι πόντους διαφορά (20-14). Το τρικ του Ανδρεόπουλου με την είσοδο του Μπάσε ναι μεν απέδωσε, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Ισραηλινοί παρότι αγχώθηκαν εν τέλει ισοφάρισαν με σκορ 25-19.

Το τρίτο σετ έμοιαζε αρκετά με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός «ξέφυγε» στο σκορ μετά από τους μισούς περίπου πόντους που παίχτηκαν. Η Μακάμπι έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και έτσι το «τριφύλλι» έκανε το 2-1 με συνοπτικές διαδικασίες (25-18).

Ο στόχος στη συνέχεια ήταν να «τελειώσει» πρόωρα το ματς με μια «καθαρή» νίκη για την ομάδα του Ανδρεόπουλου. Οι Ισραηλινοί όμως δεν ήταν διατεθημένοι να τα παρατήσουν εύκολα. Για αυτό και κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα στα μέσα του τέταρτου σετ. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί η κατάσταση ήταν αρκετά ισορροπημένη με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Μετά τα μισά του σετ όμως η ελληνική ομάδα έκανε ένα μικρό σερί και έφτασε αρκετά κοντά στη νίκη (10-7). Η Μακάμπι έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια με κύριο εκφραστή τον Ένσινγκ αλλά δεν κατάφερε να «επιστρέψει». Ένας άσος του Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις έκανε το 15-11 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα σετ: 13-25, 25-19, 18-25, 25-18, 11-15.

Πηγή φωτό: cev.eu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος