«Διπλό» στην πρωτεύουσα η Μπάγερν, νίκες για την Ντόρτμουντ και την – αήττητη – Φράιμπουργκ

Νίκες για τα φαβορί αλλά και πολλά γκολ είχαμε στις απογευματινές αναμετρήσεις της Μπουντεσλίγκα.

Σταθερή η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας του γερμανικού πρωταθλήματος. Η Μπάγερν επικράτησε με 5-2 στο Βερολίνο της Ουνιόν και παρέμεινε στην κορυφή. Η Ντόρτμουντ «τα χρειάστηκε», αλλά «λύγισε» την αντίσταση της μαχητικής Κολωνίας με 2-0. Την ίδια ώρα, η 3η Φράιμπουργκ νίκησε με 3-1 την Γκρόιτερ Φιρτ και παρέμεινε αήττητη μετά από 10 αγωνιστικές.

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 2-5

Στο «An der Alten Försterei» ο αγώνας τελείωσε… πριν καν αρχίσει. Το σκορ άνοιξε για την Μπάγερν στο 15′ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Πολωνός έκανε το 2-0 μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόμας Μίλερ. Στο 30′ ο Λερόι Σανέ «έγραψε» το 3-0 με την ομάδα του Νάγκελσμαν ουσιαστικά να «καθαρίζει» το ματς. Δύο λεπτά πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, ο Νίκο Γκιέσελμαν μείωσε σε 3-1 για την Ουνιόν. Θέλοντας να αποφύγουν τα «μπλεξίματα», οι Βαυαροί έκαναν το 4-1 στο 61′ με τον Κίνγκσλεϊ Κομάν. Το μόνο που κατάφεραν οι πρωτευουσιάνοι από εκείνο το σημείο και έπειτα ήταν να μειώσουν στο 65′ με τον Ζούλιαν Ριέρσον, ενώ στο 79′ ο Τόμας Μίλερ πέτυχε το 5ο γκολ των πρωταθλητών.

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ 0-2

Στην «Bay Arena» η Βόλφσμπουργκ πήρε ένα τεράστιο «διπλό» επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς ευκαιρίες και γκολ. Το δεύτερο όμως ήταν πολύ διαφορετικό από τα πρώτα του λεπτά. Στο 48′ ο Ενμέτσα έκανε το 1-0 για του Φλόριαν Κόφελντ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Άρνολντ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 90’+6′ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της τιμής από πέναλτι που παραχώρησε ο Λακρουά, ο οποίος αποβλήθηκε. Παρόλα αυτά ο Αλάριο νικήθηκε από τον Καστέελς και έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Κολωνία 2-0

Στο «Signal Iduna Park» η Ντόρτμουντ δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά επικράτησε της Κολωνίας. Το 1-0 έκανε ο Τοργκάν Αζάρ στο 40ο λεπτό με κεφαλιά, από ασίστ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο, νεοεισελθόντας, Στέφεν Τιγκς στο 64′.

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Μάιντς 1-2

Στην «Schüco Arena» η Μάιντς πήρε το διπλό και επέστρεψε στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Το σκορ άνοιξε στο 25′ ο Λι κάνοντας το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων. Τρία λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Λάουρσεν ισοφάρισε για την Αρμίνια. Στο 69′ η ομάδα του Μπο Σβένσον προηγήθηκε εκ νέου χάρη στο γκολ του Τζόναθαν Μπουρκάρντ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το σκορ παρέμεινε ως είχε.

Φράιμπουργκ – Γκρόιτερ Φιρτ 3-1

Στο «Europa-Park Stadion» η Φράιμπουργκ κράτησε το αήττητο της παίρνοντας και τη νίκη κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε με έναν ανορθόδοξο τρόπο όταν, στο 19′, ο Σίμον Άστα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Φράιμπουργκ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Νίκο Χόφλερ στο 39ο λεπτό. Η Φιρτ κατάφερε να μειώσει με τον Τζέιμι Λέβελινγκ στο 74′ όμως ο Βιτσέντζο Γκρίφο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 πέντε λεπτά μετά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος