“Διπλό” στην Πόλη θέλει ο Παναθηναϊκός για να μπει με το δεξί στο Top-16 (21:00 ΕΡΤ1, WebTV)

Με το ροζ φύλλο αγώνα θέλει να φύγει από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τετάρτης (30/12) ο Παναθηναϊκός για να ξεκινήσει ιδανικά στο Top-16 της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Φενερμπαχτσέ (21:00 ΕΡΤ1, WebTV) του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και γνωρίζουν ότι το ματς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Αυτό εξάλλου υποστήριξε και ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Σάσα Τζόρτζεβιτς κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κωνσταντινούπολη:

«Η Φενέρ είναι μια ομάδα που είναι πολύ καλά προπονημένη από τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Έχει πολύ μεγάλο βάθος και αθλητικότητα και σε κάθε κατοχή ξέρει να εκμεταλλεύεται τα δυνατά της στοιχεία. Σε κάθε επίθεση οι παίκτες της ξέρουν να διαβάζουν το παιχνίδι και να στέλνουν τη μπάλα εκεί που έχουν το πλεονέκτημα».

Στη συνέχεια ο Τζόρτζεβιτς έπλεξε το εγκώμιο του τεχνικού της «Φενέρ» λέγοντας: «Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για μένα, είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομάδων. Πώς δουλεύει, πώς παθιάζεται με τη δουλειά του. Για μένα, θα είναι πάντα φίλος κι αυτό τα λέει όλα. Η δύναμη της Φενέρ είναι το βάθος, έχουν πολλούς παίκτες και είναι ένας τύπος που γνωρίζει πώς να τους βάλει να παίξουν. Θα είναι δύσκολο βράδυ για εμάς. Οι αθλητικές τους ικανότητες είναι απίστευτες. Ο Ούντο και ο Βέσελι πάνω απ’ όλους, πολύ γρήγοροι, δυνατά κορμιά, πολύ ψηλοί, με τα χέρια τους παντού. Και στην επίθεση, με τους Ντίξον, Μπογκντάνοβιτς, Χίκμαν και Σλούκα, οι οποίοι μπορούν να χειριστούν πολύ καλά την μπάλα και πάντα βρίσκουν τον ελεύθερο παίκτη. Και ο τρόπος με τον οποίο ο Ζέλικο Ομπράντοβις διευθύνει την ομάδα του, πάντα να βρίσκει την καλύτερη επιθετική λύση και να παίζει δυνατά στην άμυνα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός των «πράσινων», Δημήτρης Διαμαντίδης, τόνισε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Το Top 16 είναι πολύ δύσκολο, γεμάτο από καλές ομάδες και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα και μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι».

Τέλος, ο Τζέιμς Γκιστ στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Αυτή είναι η Ευρωλίγκα, το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να παίξουμε το παιχνίδι μας. Αν πάμε εκεί και κάνουμε αυτό που πρέπει, θα έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε. Θα κριθεί από τη σκληράδα, όποιος το θέλει περισσότερο θα κερδίσει. Είμαστε μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, θα είναι μία μάχη. Μία μάχη για την οποία δεν μπορώ να περιμένω. Χαίρομαι που θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτά είναι τα παιχνίδια για τα οποία αγωνίζεσαι, που θέλεις να παίζεις. Η Φενέρμπαχτσε είναι μια πολύ καλή ομάδα και εμείς θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να παλέψουμε».

Συνοπτικά οι αγώνες του 5ου ομίλου:

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (21:00 ΕΡΤ1, WebTV)

Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος