«Διπλό»… Ευρώπης μέσα στο ΟΑΚΑ ο ΟΦΗ (highlights)

Μια νίκη που την φέρνει μόλις στο -1 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό πέτυχε η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ.

Με το… «αριστερό» έκλεισε τις υποχρεώσεις της στην Super League 1 για το 2021 η ΑΕΚ. Το σημερινό αποτέλεσμα αφήνει την ΑΕΚ στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με την υπόθεση τίτλος να δυσκολεύει. Ταυτόχρονα, ο ΟΦΗ διατηρήθηκε στην 6η θέση όντας πλέον ισόβαθμος με τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννινα (από τον οποίο έχει ματς λιγότερο) και στο -1 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό.

Το ματς

 

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε πριν καν την συμπλήρωση τριών λεπτών στο ματς. Από γέμισμα του Μάνταλου, ο Τζαβέλλας έπιασε κεφαλιά αμαρκάριστο αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 14ο λεπτό, σε μια φάση διαρκείας, μετά από μια κακή απομάκρυνση του Πασαλίδη πήρε ο Μάνταλος και «έφτιαξε» ένα έτοιμο γκολ για τον Βράνιες. Ο Βόσνιος δεν λάθεψε από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Οι Κρητικοί όμως αντέδρασαν σχεδόν αμέσως με τον Λάζαρο Λάμπρου να ισοφαρίζει στο 23′ μετά από αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ. Στο 30′, ο ΟΦΗ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανατρέψει το σκορ αφού μετά από γύρισμα του Λάμπρου σε αντεπίθεση, ο Τοράλ αστόχησε εξ’ επαφής προ κενής εστίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1) και με τα «αίματα» να έχουν ανάψει.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεζαν, έβγαζαν ενέργεια και έψαχναν το προβάδισμα. Μόλις στο 48′ ο Αντρέ Σιμόες σκόραρε με εντυπωσιακό σουτ όμως το γκολ ακυρώθηκε διότι ο Βράνιες που παρενέβη στη φάση ήταν εκτεθειμένος. Τα νεύρα δεν σταμάτησαν να υπάρχουν όμως οι Κρητικοί βρήκαν δεύτερο γκολ στην συμπλήρωση μίας ώρας. Μετά από μια εξαιρετική αντεπίθεση και δημιουργία του Γκαγιέγκος, ο Καμάου βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση και έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Στο 75ο λεπτό, από ακόμα μια αντεπίθεση ο Τοράλ τροφοδότησε τον Καστάνιος με τον Ολλανδό όμως να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Ο Αργύρης Γιαννίκης έβαλε ότι επιθετικογενή παίκτη είχε στον πάγκο του προσπαθώντας να πάρει έστω έναν βαθμό από το ματς.

Στο 85ο λεπτό η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Μπαλογιάννη σε σουτ του Άμραμπατ. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση αλλά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Επασί. Στον υπολειπόμενο χρόνο δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να είναι 2-1 υπέρ του ΟΦΗ.

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν (66΄ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (66΄ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77΄ Γκαρσία), Μάνταλος (65΄ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Τσούμπερ (84΄ Γέβτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν (58΄ Καμάου), Τοράλ (78΄ Γιαννούλης), Λάμπρου (65΄ Τσιλιανίδης), Φαν Ντουινέν (65΄ Καστάνιος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος