Δεύτερο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά την ανεπανάληπτη πορεία της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο γράφτηκε ιστορία για το άθλημα στην χώρα μας.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας πριν λίγη ώρα. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία της υδατοσφαίρισης της Ελλάδας που η ανδρική εθνική ομάδα κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά, δεν είναι το πρώτο βάθρο συνολικά για το ελληνικό πόλο στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

17 χρόνια πριν, το 2004 στην Αθήνα, η γυναικεία εθνική ομάδα έγραφε τη δική της ιστορία. Η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη πραγματοποίησε μια πραγματικά σπουδαία πορεία και έφτασε έως τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί ηττήθηκε στα σημεία από την Ιταλία με 10-9 στην παράταση. Όμως το επίτευγμα των κοριτσιών παρέμενε τεράστιο.

Το πόλο είναι διαχρονικά το άθλημα με τις περισσότερες επιτυχίες για την χώρα μας σε ανδρικό και γυναικείο επίπεδο. Ταυτόχρονα όμως είναι και εξαιρετικά υποτιμημένο εντός των συνόρων. Επιτυχίες όπως του 2004 και η φετινή βοηθούν στην διάδοση του αθλήματος στο αθλητικό κοινό και τα νέα παιδιά. Για αυτό και θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια.

Οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004: Ελληνάκη, Ασιλιάν, Μελιδώνη, Καραπατάκη, Λιόση, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου, Ρουμπέση, Μωραϊτίδου, Καραγιάννη, Λαρά, Μωραΐτη, Μυλωνάκη. Προπονητής ήταν ο Κούλης Ιωσηφίδης.

Οι αθλητές της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος. Προπονητής ήταν ο Θοδωρής Βλάχος.

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος