Δεν σηκώνει το αληθινό Παγκόσμιο κύπελλο ο Μέσι στην δημοφιλέστερη φωτογραφία του Instagram

Ο Λιονέλ Μέσι και η Εθνική Αργεντινής είχαν μόλις κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, στον μεγάλο τελικό ενάντια στην Γαλλία νικώντας στα πέναλτι με 4-2 (Κανονική διάρκεια 2-2, παράταση 3-3.)

Ο Μέσι και η παρέα του πανηγυρίζουν ξέφρενα, κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα χέρια τους. Ο Σον Μπότεριλ τραβάει μια φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι στην οποία σηκώνει το τρόπαιο ενώ βρίσκεται στους ώμους του Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Μέσι δημοσιεύει την φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, η οποία μάζεψε 74.400.000 καρδιές, μακράν η δημοφιλέστερη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την The Sun όμως, το τρόπαιο που φαίνεται στην φωτογραφία δεν είναι το πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μία απομίμησή του.

Η FIFA είχε αποσύρει το πραγματικό βαρύτιμο τρόπαιο από τον χώρο του γηπέδου, αφού ο Λιονέλ Μέσι το είχε σηκώσει ψηλά, ως παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή. Αυτό είναι το «έθιμο», ώστε να παραμείνει ανέγγιχτο το πιο διάσημο τρόπαιο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά τον αγώνα, δίνεται μία αντιγραφή του τροπαίου στην νικήτρια χώρα και το πραγματικό επιστρέφει στο μουσείο της FIFA.

Το τρόπαιο που κρατάει ο Μέσι στην δημοφιλέστερη φωτογραφία του Instagram όμως δεν το έφτιαξε η FIFA, αλλά δύο οπαδοί της Αργεντινής, σύμφωνα με την El Pais, που αρχικά ο σκοπός τους ήταν να το υπογράψουν όσοι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της χώρας τους γινόταν. Όταν ρωτήθηκαν για το τι συνέβη, απάντησαν: «Η ιδέα ήταν να υπογράψουν οι παίκτες το Κύπελλο μας. Ξαφνικά βρέθηκε στο γήπεδο και όλοι πανηγύριζαν με αυτό».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος