Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό για την Ελίνα Τζένγκο

Array

Η Ελληνίδα αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, φέρνοντας μια ακόμα τεράστια επιτυχία στη χώρα μας.

Μία ρίψη στα 65 μέτρα και 82 εκατοστά ήταν αρκετή για να χαρίσει την κορυφή της Ευρώπης στην Ελίνα Τζένγκο. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αντριάνα Βιλάγκος από τη Σερβία (62.01μ.), ενώ το χάλκινο πήρε η μεγάλη Μπάρμπορα Σποτάκοβα από την Τσεχία με προσπάθεια στα 60 μέτρα και 68 εκατοστά.

Ο αγώνας

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με μια εξαιρετική βολή στα 60 μέτρα και 82 εκατοστά.

Παρ’ ότι η συγκεκριμένη επίδοση την έφερνε στην πρώτη θέση, είπε να την ανεβάσει κατά… πέντε μέτρα.

Στην επόμενή της προσπάθεια έστειλε το ακόντια στα 65.81μ., παίρνοντας τεράστια διαφορά από τη δεύτερη.

Στη συνέχεια παράτησε την τρίτη της βόλη, θέλοντας να ξεκουραστεί.

Η τέταρτη ρίψη ήταν η χειρότερή της έως εκείνο το σημείο με 59 μέτρα και 40 εκατοστά.

Η πέμπτη ήταν άκυρη ενώ στην έκτη έφτασε το ακόντιο στα 64 μέτρα και 57 εκατοστά, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία μιας και είχε ήδη κατακτήσει το χρυσό.

Οι προσπάθειες της Τζένγκο:

1η: 60.82μ.
2η: 65.81μ.
3η: 
4η: 59.40μ.
5η: Άκυρη
6η: 64.57μ.

Βιογραφικό

Η Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002. Oι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες που ήρθαν πριν πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Η 20χρονη Τζένγκο είχε εξασφαλίσει πολύ άνετα την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τον τέλειο αγώνα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έδειξε πως το μέλλον της ανήκει.

Τα συγχαρητήρια

«Τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο!», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. «Η 19χρονη αθλήτριά μας στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, απέδειξε ότι το μέλλον της αξίζει. Θερμά συγχαρητήρια!», προσθέτει.

«Τέταρτο χρυσό για την Ελλάδα!», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. «’Αλλο ένα χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο αυτή τη φορά στον ακοντισμό από την ασυναγώνιστη 19χρονη Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ελίνα Τζένγκο. Συγχαρητήρια!», προσθέτει.

«Συγχαίρουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελίνα Τζένγκο που επικράτησε στον τελικό του ακοντισμού με εκπληκτική βολή στα 65,81 μέτρα! Το χρυσό της Ελίνας έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες τεράστιες επιτυχίες των αθλητών μας που μας κάνουν πολύ περήφανους στο Μόναχο! Σας ευχαριστούμε» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος