Χεζόνια: «Χαοτική κατάσταση στον Παναθηναϊκό, έπαιρναν παίκτες χωρίς να με ρωτήσουν»

Την δική του εκδοχή για τα όσα τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τους πρωταθλητές Ελλάδας είπε, ξανά, ο Κροάτης φόργουορντ.

Ο Μάριο Χεζόνια παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ούνικς Καζάν. Ο 26χρονος δεν δίστασε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά σε όσα συνέβησαν το καλοκαίρι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, μίλησε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά παρακάτω μέρος όσων δήλωσε:

Για την την κατάσταση στον Παναθηναϊκό κι αν μίλησε με λεπτομέρειες σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Όχι ακριβώς με κάθε λεπτομέρεια, πίστεψε με κανείς δεν ήθελε να ακούσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Αρχικά οι άνθρωποι ίσως να μην καταλάβουν τι συνέβη. Δεύτερον, δεν ήθελα να βλάψω τον σύλλογο αλλά αντίθετα- θα τους υπερασπιστώ, είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού για πολλά χρόνια, ονειρεύτηκα να παίξω στο Παναθηναϊκό από την παιδική μου ηλικία. Ο σύλλογος με υπέγραψε κατά την διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, μου προσέφερε πάρα πολλά και οι οπαδοί με αγάπησαν. Ήταν πολύ επίπονο για εμένα να παρακολουθώ την κατάσταση, αλλά όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ένιωσα δεν χειρίστηκαν σωστά την ανανέωση μου. Θα προσπαθώ όμως να περιγράφω αυτή την κατάσταση όσο πιο σωστά».

Για την δήλωσή του ότι ο Παναθηναϊκός δεν τον ρώτησε πριν κάνει μεταγραφές και ανανεώσεις: «Κανονικά αυτή είναι μια συνηθισμένη τακτική. Η ομάδα έχει μια συγκεκριμένη πυραμίδα, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο αρχηγός, ο καλύτερος παίκτης, οι ηγέτες της ομάδας. Ένας παίκτης μπάσκετ μπορεί να συνδυάσει τόσο τον τίτλο του αρχηγού όσο και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη. Ήταν περίπου το ίδιο και στον Παναθηναϊκό. Μιλούσαμε συνεχώς, μπορούσαμε να συμβουλεύσουμε τη διοίκηση κάποιου παίκτη.

Όταν χρειαστήκαμε έναν πόιντ γκαρντ μέσα στη σεζόν, ζητήσαμε να δώσουμε προσοχή στον Κέντρικ Πέρι. Και μου άρεσε αυτό διότι όλοι συμμετείχαν στη διαδικασία. Όλοι ήταν ένα παζλ της πρωταθλήτριας ομάδας. Το καλοκαίρι ήμασταν σε επαφή με τον Νέντοβιτς και τον Παπαπέτρου, κάνοντας ο ένας στον άλλον την ίδια ερώτηση, “Τι συμβαίνει;”

Ο σύλλογος υπέγραψε έναν καινούργιο παίκτη, μετά έναν άλλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, και εμείς καθόμαστε χωρίς συμβόλαιο. Ο Παπαπέτρου είναι ο αρχηγός μας και τον υπογράφετε στα τέλη Ιουλίου, σοβαρά; Ταυτόχρονα, κανένας από τους ηγέτες της ομάδας δεν γνώριζε τις ενέργειες της διοίκησης, όλα συνέβησαν χαοτικά».

Για την φάση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: «Είναι εντελώς αηδίες, ήταν μια συνηθισμένη μπασκετική στιγμή όπου ο Τύπος ήθελε να δημιουργήσει ίντριγκα- ξεκίνησαν να το συζητάνε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να δημιουργούν στάμπες σε μπλουζάκια… Εγώ ποτέ δεν μίλησα για αυτό το επεισόδιο και ήμουν έκπληκτος σχετικά με την έκταση που πήρε το θέμα. Ήθελα να ρωτήσω τον καθένα, “τι σκατά κάνετε; Έτσι είναι το μπάσκετ παιδιά. Ο Γιάννης είναι από την αγαπημένη μου Ελλάδα, έχουμε παίξει αντίπαλοι εκατοντάδες φορές. Ήθελε να σκοράρει εναντίον μου κάθε φορά που τον μάρκαρα. Ήθελα να τον καταστρέψω κάθε φορά που εμφανιζόταν εναντίον μου στο παρκέ. Μετά από αυτό το παιχνίδι του μίλησα όπως συνήθως και όλα ήταν καλά. Μόνο οι φίλαθλοι έκαναν σαν τρελοί».

Σχετικά με τον αν συνεχάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA: «Δεν έχω το τηλέφωνο του. Η επικοινωνία μας περιοριζόταν πάντα μέσα στο γήπεδο. Είδα όμως τον Γιάννη στην «φούσκα» ένα χρόνο πριν και του ευχήθηκε καλή τύχη για την μάχη του τίτλου, όπως μπορείτε να δείτε τελικά το κατέκτησε. Θα συγχαρώ και αυτόν και τον αδερφό του Θανάση όσο πιο σύντομα γίνεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος