Χάντμπολ: Τρίτη σερί ευρωπαϊκή ήττα για την ΑΕΚ

Με ήττα ολοκλήρωσε η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ τις υποχρεώσεις στον α΄ γύρο της φάσης των ομίλων του European League.

Το σύνολο του Δημήτρη Δημητρούλια έχασε στην Ελβετία από την Καντέτεν Σαφχάουζεν με 30-26 (ημίχρονο 18-10), σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου, και γνώρισε την τρίτη σερί ήττα του στη διοργάνωση. Την ίδια ώρα, η ελβετική ομάδα, η οποία είχε πρώτο σκόρερ τον Τσέντερ με 10 γκολ και σε εξαιρετική βραδιά κάτω από τα δοκάρια τον Πιλίποβιτς με 38% σε ποσοστό επεμβάσεων (16/42 αποκρούσεις), πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στον όμιλο και «έπιασε» τους «κιτρινόμαυρους» στη βαθμολογία. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του «Δικεφάλου» είναι η αναμέτρηση της επόμενης Τρίτης (7/12, 19:45) με την Καντέτεν Σαφχάουζεν στη Χαλκίδα, η οποία θα είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ένωσης για το 2021.

Το ματς

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί 5-3 στο 6΄, χάρη στα γκολ των Ουγκάλντε και Μπεριά. Ο Τζηράς έβαλε για τελευταία φορά την Ένωση μπροστά στο σκορ στο 11΄, όταν «έγραψε» το 7-6, ωστόσο η συνέχεια ήταν… εφιαλτική για τον «Δικέφαλο». Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι πέτυχαν επτά «αναπάντητα» γκολ και προηγήθηκαν 13-7 στο 17΄, ενώ «άνοιξαν» στο +8 την υπέρ τους διαφορά πριν το ημίχρονο, όταν ο Κανιέγιας σημείωσε το 17-9 στο 28΄.

Ο Μυλωνάς μείωσε σε 17-10 στο 29΄, αλλά η Καντέτεν Σαφχάουζεν πέτυχε τρία σερί γκολ και προηγήθηκε 20-10 στο 34΄, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να υποχρεωθεί να ανέβει ένα… βουνό, εάν ήθελε να πετύχει την ανατροπή. Με ένα γκολ του Μπεριά και δύο του Μυλωνά η Ένωση μείωσε σε 20-13 στο 37΄, αλλά, χάρη σε δύο γκολ του Τσέντερ, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο +9 (22-13) στο 40΄, με αποτέλεσμα να κριθεί ουσιαστικά η υπόθεση-νίκη. Η ΑΕΚ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι, όταν ο Φλορίδο μείωσε σε 27-22 στο 54΄, ωστόσο δεν απέμενε πλέον πολύς χρόνος… Το μόνο που κατάφερε ο «Δικέφαλος» ήταν να «ψαλιδίσει» την έκταση της ήττας, με τους Τζηρά (στο 59΄) και Μυλωνά (στην εκπνοή του αγώνα) να πετυχαίνουν τα τελευταία δύο γκολ του ματς για το τελικό 30-26.

Διαιτητές: Μπούτζακ-Ζάχραντνικ (Σλοβακία).
Δίλεπτα: 6-4.
Πέναλτι: 4/4-1/2.

Καντέτεν Σαφχάουζεν (Ανταλστέιν Εϊγιόλφσον): Πιλίποβιτς, Τσέντερ 10, Μάτσκεν, Κίτελ 4, Κανιέγιας 7, Σμιτ 1, Σόπερ, Τζέρι, Μπιόσκα, Λίερ, Γκερμπλ 2, Μάρκοβιτς, Μάρος 5, Σέλκερ, Τόμινετς 1, Χέρμπουργκερ.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 2, Μπριάτκα, Τζηράς 4, Άντζελιτς, Μυλωνάς 7, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα, Φλορίδο 6, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 4, Μπεντζιλαλί, Δικαιούλιας, Καλόμοιρος, Μπεριά 3.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος