Champions League: Επαγγελματική νίκη (0-1) της Τσέλσι στην Σουηδία – Πρώτη νίκη για Βόλφσμπουργκ (highlights)

Με δύο αναμετρήσεις ξεκίνησε η 4η αγωνιστική του UEFA Champions League.

Η Μάλμε υποδέχθηκε την Τσέλσι, ενώ η Βόλφσμπουργκ φιλοξένησε την Σάλτσμπουργκ.

Στην Σουηδία η Τσέλσι κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, καθώς κέρδισε με 0-1 με γκολ του Ζίγιες στο 56′, αφήνοντας παράλληλα την Μάλμε χωρίς βαθμό -και χωρίς γκολ- στον όμιλο.

Στο άλλο ματς η Βόλφσμπουργκ πήρε την πρώτη της νίκη στους φετινούς ομίλους με 2-1 κόντρα στην Σάλτσμπουργκ και έβαλε «φωτιά» στον όμιλο, καθώς πλέον οι Γερμανοί βρίσκονται στην 2η θέση με 5 βαθμούς, ενώ οι Αυστριακοί παραμένουν πρώτοι με 7.

 

Μάλμε-Τσέλσι 0-1

Η Τσέλσι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή.

Οι Άγγλοι πίεσαν από την αρχή, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, παρά μόνο στην φάση του Χάβερτς στο 29′. Ο παίκτης της Τσέλσι σε γρήγορη εκδήλωση αντεπίθεσης πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά είδε το σουτ του να αποκρούεται.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι πάτησε το πόδι στο γκάζι, ανέβασε την ένταση και αποζημιώθηκε, καθώς στο 56′ μετά από ωραία κυκλοφορία μπάλας στα δεξιά ο Χάντσον Οντόι έβγαλε τη σέντρα και ο Ζίγιες σκόραρε για το 0-1.

Μετά το γκολ της Τσέλσι η Μάλμε δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Άγγλους με τους «μπλε» να χάνουν μερικές ευκαιρίες για να κάνουν το 0-2, με μεγαλύτερη απ’ όλες το τετ-α-τετ του Πούλισικ στο τελευταίο λεπτό τους ματς.

Μάλμε: Νταλίν, Αχμέντχοτζιτς, Νίλσεν, Μπρόρσον, Ρίεκς (57′ Όλσον), Μπέργκετ (86′ Λάρσον), Ίνοσεντ, Ρακίπ (86′ Μπιρμάντσεβιτς), Πένια (57′ Λεβίτσκι), Νανάσι (74′ Νάλιτς), Τσόλακ.
Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Λόφτους-Τσικ, Ζορζίνιο, Αλόνσο, Χάντσον-Οντόι (74′ Πούλισικ), Χάβερτς, Ζίγιες (74′ Μπάρκλεϊ)

Βόλφσμπουργκ-Σάλτσμπουργκ 2-1

Ένα ισορροπημένο ματς έγινε στην Γερμανία με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τους τρείς βαθμούς.

Μόλις στο 4′ ο Μπακού έκανε το 1-0 για την Βόλσμπουργκ, έπειτα από γύρισμα του Γκέρχαρντ, ενώ στη συνέχεια εάν και η αυστριακή ομάδα πίεσε δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση.

Μέχρι το 30′ όπου ο Βέμπερ με μια απίστευτη εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο 36′ όταν ο Βέγκχορστ όντας ολομόναχος δεν μπορεί να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ ήρθε τελικό στο 60′ με τον Ενμετσά, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο να γράψει και το 3-1 λίγα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση των Γερμανών.

Οι φιλοξενούμενοι στο 84′ είχαν την ευκαιρία τους να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως ο Κάστελς απέκρουσε το σουτ του Σέσκο.

Βόλφσμπουργκ: Καστίλς, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Μπρουκς, Μπάκου, Βρανκξ (82′ Μπαμπού), Άρνολντ, Οτάβιο (73′ Στέφεν), Νμέτσα, Γκέραρντ (73′ Ρουσιγιόν), Βέγκχορστ (63′ Λουκεμπάκιο)

Σάλτσμπουργκ: Κον, Κρίστενσεν, Ενγκενέ (77′ Σολέ), Βόμπερ, Ούλμερ, Σάιβαλντ, Καμαρά, Άαρονσον, Σούτσιτς (78′ Ανταμού), Οκάφορ, Αντεγιέμι (63′ Σέσκο)

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος