Μποροβήλος: “Το ελληνικό ποδόσφαιρο να δώσει διέξοδο και ανάσα”

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Γιώργος Μποροβήλος έδωσε το σύνθημα για το νέο πρωτάθλημα κατά την ομιλία του πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να δώσει διέξοδο και ανάσα στους φιλάθλους από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

«Αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και καλούμαστε να κάνουμε κάτι θετικό για να προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δώσει διέξοδο και ανάσα στους φιλάθλους από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό που καλούμαστε όλοι να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις» υπογράμμισε ο πρώτος παράγοντας της διοργανώτριας.

Αναφερόμενος στα πειθαρχικά μέτρα που θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά φέτος, ο κ. Μποροβήλος επεσήμανε:

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι πιο μεθοδικά και ομαδικά, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την ΕΠΟ και την Πολιτεία. Έγιναν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα και οι διαιτητές θα διακόπτουν άμεσα τον αγώνα σε περίπτωση ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο».

«Σε περίπτωση εισόδου θεατών, ακόμα και μία ώρα πριν από την έναρξή του αγώνα, αυτός δε θα αρχίζει και θα κατοχυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας. Δεν υπάρχει, πλέον, μη ορισμός αγώνα για οφειλές και έχει αντικατασταθεί με αφαίρεση βαθμών, όπως ισχύει στη FIFA, ενώ θα εξετάζονται όλες οι καταγγελίες για διαστρέβλωση αγώνων» συνέχισε ο κ. Μποροβήλος.

Τέλος, ο πρόεδρος της Λίγκας αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση της συνεργασίας με τη Nova ως το 2019, τονίζοντας ότι «όλοι θα θέλαμε καλύτερο πρωτάθλημα, μεγαλύτερο ανταγωνισμό και λιγότερα κρούσματα βίας», ενώ μίλησε και για την πρόταση που έχει γίνει προς την ΕΠΟ και είναι οι τελευταίοι στην κατάταξη διαιτητές στη Σούπερ Λίγκα να μην έχουν δικαίωμα να σφυρίξουν την επόμενη περίοδο ξανά στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ