Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ στο BCL κόντρα στη Γαλατασαράι χάρη στο «κρύο αίμα» του Λαβ 81-74

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Baskeball Champions League, νικώντας τη Γαλατασαράι στην Πυλαία με 81-74.

Μετά την κάκιστη πρώτη περίοδο, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη «δάγκωναν» στην άμυνα και ανέτρεψαν διαφορά 14 πόντων, φτάνοντας στο +7 δύο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Θεσσαλονικείς, που είδαν την Γαλατά να μειώνει στον πόντο, ωστόσο ο Τζερμέιν Λαβ με δύο τρίποντα στο τελευταίο λεπτό, «λύτρωσε» την ομάδα του. Καθοριστικός παράγοντας τα σουτ τριών πόντων, αφού ο ΠΑΟΚ τελείωσε με 41% και 15/36, ενώ οι Τούρκοι με 26% και 8/30.

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά»  ο Λαβ είχε 14 πόντους και ο Τζόουνς έκανε double-double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ για την Γαλατασαράι, ήταν ο Ακούν-Παρσέλ με 21.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους Χριστοδούλου και Ντιλίο. Στο επόμενο πεντάλεπτο, οι Τούρκοι έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 19(!) πόντων με 0 παθητικό, παίρνοντας διψήφια διαφορά τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ντιλίο πίσω από τα 6.75 έβαλε «στοπ» στο συγκεκριμένο σερί με τη διαφορά ωστόσο να μην πέφτει κάτω από τους δέκα, στη λήξη της περιόδου (12-24).

Έχοντας επιτρέψει μόλις δύο πόντους σε τέσσερα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στους πέντε με τους Κάρτερ και Τζόουνς (21-26). Ο Μποστ «ξεκόλλησε» επιθετικά του φιλοξενούμενους, με τον ΠΑΟΚ να απαντά με νέο σερί και να μειώνει με τον Γκρίφιν στους δύο(28-30). Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Γ. Καμπερίδης με τρίποντο έφερε τη διαφορά στον έναν πόντο, με τον Ακούν-Παρσέλα στη λήξη του χρόνου να κάνει το 36-33 υπέρ της «Γαλατά».

Στην επανάληψη ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε μπροστά με τους Γιάνκοβιτς και Γκρίφιν, ενώ οι ίδιοι τον έφεραν στο +7, πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (49-41). Με συνεχόμενους πόντους του Κράβις η «Γαλατά» ισοφάρισε, ο Κάρτερ από τη γωνία έφερε στο +5 τον ΠΑΟΚ, με τους Τούρκους να μειώνουν στο καλάθι, χάρη στις εύστοχες βολές του Μποστ (55-53).

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, ο Ακούν-Παρσέλ έφερε σε θέση «οδηγού» τους φιλοξενούμενους (60-62). Δύο τρίποντα από τους Λαβ και Τολιόπουλο, έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους Θεσσαλονικείς, πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ενώ ο Γκρίφιν από το σημείο των βολών, έδωσε «αέρα» επτά πόντων. Με δύο λεπτά να απομένουν ο Τριμπλ μείωσε στους δύο, ωστόσο ο Λαβ με δύο συνεχόμενα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό «σκότωσαν» τους Τούρκους και χάρισαν το «ροζ» φύλλο αγώνα στον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 33-36, 55-53, 81-74

Διαιτητές: Μάριους Τσιούλι (Ρουμανία), Μπόρις Κρέγιτς (Σλοβενία), Πάουλο Μάρκες (Πορτογαλία)

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Ντιλίο 8, Γκρίφιν 13, Γιάνκοβιτς 8, Τζόουνς 12, Λαβ 14, Χριστοδούλου 3, Κάρτερ 9, Καμαριανός, Μ. Καμπερίδης 1, Γ. Καμπερίδης 3, Ογκμπέιντε 4, Τολιόπουλος 6

Γαλατασαράι (Εκρέμ Μεμνούν): Ακούν-Παρσέλ 21, Μπλάκσιρ 18, Μποστ 11, Κράβις 5, Τριμπλ 8, Αράρ 6, Εϊντογκάν, Καμπάκα 5, Κας, Ονσέλ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ