Προσωρινός πρόεδρος ο Φάνης εν τη… απουσία Βασιλακόπουλου

Το… σήριαλ, όπως εξελίσσεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), συνεχίζεται, με νέα… επεισόδια σήμερα Δευτέρα (5/4), όταν και είχε προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης. Μισή ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης για την ψήφιση προσωρινού προέδρου, ο Νίκος Φιλίππου παραιτήθηκε.

Ως πρώτος επιλαχών, τη θέση του Φιλίππου καλύπτει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης. Ψηφοφορία έγινε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να λαμβάνει 9 ψήφους, ενώ 9 ψήφους έλαβε και ο Φάνης Χριστοδούλου μαζί με την ψήφο του Ιωάννη Καλαϊτζάκη. Όμως, καθώς ο Καλαϊτζάκης ήταν αναπληρωματικός και δεν του είχε σταλεί ειδική πρόσκληση για να ψηφίσει (αφού ο Φιλίππου παραιτήθηκε μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση), η πλευρά Βασιλακόπουλου υποστήριξε πως δεν έχει δικαίωμα ψήφου και πρότεινε να συνεχιστεί η συνεδρίαση αύριο, Τρίτη (6/4) στις 14:00 το μεσημέρι. Χωρίς την ψήφο του Καλαϊτζάκη, ο Βασιλακόπουλος είχε 9 ψήφους και ο Χριστοδούλου 8.

Μετά από διαφωνίες, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της πλευράς Βασιλακόπουλου αποχώρησαν από την τηλεδιάσκεψη ανανεώνοντας το ραντεβού για αύριο (6/4) στις 14:00. Τότε, τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ (Λιόλιου και Φασούλα) συνέχισαν την τηλεδιάσκεψη και προχώρησαν στην ανάδειξη του Φάνη Χριστοδούλου σε πρόεδρο, με 9 ψήφους υπέρ και μία κατά. Σκοπεύουν δε να στείλουν τα αποτελέσματα στο Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με την πλευρά Βασιλακόπουλου δεν υπήρχε απαρτία, είναι παράνομη η ανάδειξη του Χριστουδούλου σε προσωρινό πρόεδρο εν τη απουσία τους και είναι αποφασισμένοι να την προσβάλουν στο Πρωτοδικείο.

Πέραν του Φάνη Χριστοδούλου, τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ (Λιόλιου και Φασούλα) που συνέχισαν τη συνεδρίαση ανέδειξαν σε Α΄ αντιπρόεδρο τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, σε Β’ αντιπρόεδρο τον Ντίνο Νικολόπουλο, σε γενικό γραμματέα τον Ευθύμη Ρεντζιά, σε ταμία τον Μπάμπη Μαρκάκη και σε ειδικό Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο.

Η πλευρά Βασιλακόπουλου είναι δεδομένο πως δεν θα δεχτεί την ψηφοφορία και αύριο (6/4) στις 14:00, τα μέλη της θα είναι συνδεδεμένα διαδικτυακά για τη συνέχιση της συνεδρίασης, η οποία θεωρούν πως διεκόπη όταν αποχώρησαν.

Εξάλλου, ο Σάββας Λόρτος, ο οποίος απουσίαζε σήμερα (5/4) καθώς είχε ραντεβού για να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, αύριο, Τρίτη (6/4) θα είναι στη συνεδρίαση για να ψηφίσει…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ