Πέρασε από τη Λάρισα με σπουδαία ανατροπή το Λαύριο (66-75)

Το Λαύριο επικράτησε της Λάρισας με 66-75 στο κλειστό γυμναστήριο της Νέαπολης, για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Τρέχοντας ένα εντυπωσιακό, επιμέρους σκορ 9-25 στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ανέτρεψαν το -7 της τρίτης περιόδου, αλλά και το -15 της πρώτης και έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Πρώτος σκόρους για τους νικητές ήταν ο Κάρτερ με 19, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γερομιχαλός (13 π., 6 ριμπ., 5 ασίστ), ενώ για την γηπεδούχο Λάρισα, ο Χάντσον τελείωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους.

To ματς:

Η Λάρισα ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, παίρνοντας προβάδισμα δέκα πόντων στο πρώτο τρίλεπτο. Με το Λαύριο να έχει πετύχει μόλις δύο πόντους σε πεντέμιση λεπτά, οι Θεσσαλοί έφτασαν στο +15 (17-2). Ο Γερομιχαλός «ξεκόλλησε» τους φιλοξενούμενους επιθετικά, ενώ ο ίδιος αργότερα με τρίποντο από την κορυφή, κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (20-13).

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Αμίνου με έξι σερί πόντους, έφερε μπροστά τους «μεταλλωρύχους» (21-22). Ο φόργουορντ του Λαυρίου λίγο αργότερα ισοφάρισε, μετά τις τρεις ελεύθερες βολές του Χάντσον, ο γκαρντ της Λάρισας ωστόσο, «χτύπησε» ξανά με τρίποντο από τη γωνία, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα (29-26). Η διαφορά τριών πόντων διατηρήθηκε και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 38-35.

Ο Κάρτερ ισοφάρισε στην επανάληψη, με τους Κρουμπάλι και Χάντσον να δίνουν προβάδισμα πέντε πόντων στους γηπεδούχους. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι ο Σμιθ να μειώσει στους δύο, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (50-48). Με τρίποντο του Χάντσον, η περίοδος έκλεισε με τη Λάρισα στο +7 (57-50).

Με ένα σερί 6-0 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, το Λαύριο μείωσε στον πόντο, ενώ στα μισά της περιόδου, ο Κάρτερ έφερε σε θέση «οδηγού» την ομάδα του (60-62). Ο γκαρντ του Λαύριου τρία λεπτά αργότερα, έφερε την ομάδα του στο +8, με τη Λάρισα να μην μπορεί να αλλάξει κάτι στα εναπομείναντα λεπτά και την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό της Νεάπολης.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-35, 57-50, 66-75

Διαιτητές: Κορομηλάς-Ξενικάκης-Λουλουδιάδης

Λάρισα (Παπανικολόπουλος): Ουάσιγκτον 8, Χάντσον 20, Θρετ 15, Κρουμπάλι 12, Ζάρας 5, Τσαϊρέλης 2, Βησσαρίου, Σαχπατζίδης, Αστεριάδης, Σπαν 4, Καράμπελας, Σπυρόπουλος

Λαύριο (Σερέλης): Μουράτος 9, Γκόινς 2, Κακλαμανάκης 7, Κάρτερ 19, Λιούις 9, Σμιθ 2, Βουλγαρόπουλος, Νικολαϊδης, Αμίνου 7, Γερομιχαλός 13, Πιλάβιος, Περσίδης 8

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ