ΠΑΟΚ – Λαύριο 73-89: Έστησε… καρτέρ-ι στο καλάθι του «Δικεφάλου» (highlights)

Εύκολο απόγευμα είχε το Λαύριο στην Πυλαία κερδίζοντας άνετα τον ΠΑΟΚ με 73-89, ενώ η Λάρισα χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει του Κολοσσού Ρόδου με 81-77 στα ματς με τα οποία άνιξε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής στη Basket League.

Αναλυτικά:

Με φόρα από την περσινή χρονιά όπου τερμάτισε ως φιναλίστ, το Λαύριο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League, νικώντας τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 73-89.

Μπροστά στη νευρικότητα που έβγαλαν οι Θεσσαλονικείς στην επίθεση, οι «μεταλλωρύχοι» παρέμειναν για περίπου σαράντα λεπτά ψύχραιμοι σε άμυνα και επίθεση (00% στο τρίποντο) και με «μπροστάρηδες» στο σκοράρισμα τους Κάρτερ (28 π., 75% σουτ) και Σμιθ (22 π., 4/8 τρίποντα), σημείωσαν την πρώτη νίκη του φετινού πρωταθλήματος. Γκρίφιν με 17 και Τζόουνς με 14 από μεριάς ΠΑΟΚ, «τράβηξαν κουπί» επιθετικά.

Το ματς:

Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Αρχικά ο Τζόουνς με τον Κάρτερ, έφεραν τους πρώτους πόντους στις ομάδες του, με τους Γκρίφιν και Γκόινς αντίστοιχα να συνεχίζουν το σκοράρισμα. Ντιλίο και Μουράτος από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» ακολούθησαν, με τον αρχηγό του Λαυρίου και τον Γκόινς να απαντούν στο τρίποντο του Γκρίφιν με τον ίδιο τρόπο και να αναγκάζουν τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει το πρώτο τάιμ-άουτ (14-17).

Εκείνο δεν απέδωσε όπως θα ήθελε και στο υπόλοιπο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, οι «μεταλλωρύχοι» πήραν φωτιά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Πρώτα ο Μουράτος και έπειτα ο Κάρτερ ευστόχησαν, Γιάνκοβιτς και Λοβ μείωσαν για τους Θεσσαλονικείς, όμως δύο ωραίες συνεργασίες από ΜουράτοΚάρτερ και ξανά, ένα τρίποντο του Γερομιχαλού στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, έφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (20-30).

Μετά από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο, οι πρώτοι πόντοι ήρθαν από τις εύστοχες βολές του Περσίδη. Ο νεαρός φόργουορντ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σκόραρε ξανά σε αιφνιδιασμό και ο «Δικέφαλος του βορρά» πήρε το δεύτερο του τάιμ-άουτ (06:40 πριν το τέλος). Με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να βρει καλάθι, το Λαύριο με τον Αμίνου και τον Σμιθ, έφερε τη διαφορά στο +18 (20-38).

Μετά από περίπου επτά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήρθε και η ώρα του ΠΑΟΚ να βρει καλάθι, με τον Γκρίφιν, ο οποίος με μία εύστοχη βολή αργότερα και ένα τρίποντο του Ντιλίο, μείωσαν στους 14. Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Σμιθ στον Καμπερίδη, έδωσε την ευκαιρία στον φόργουορντ του ΠΑΟΚ να ευστοχήσει σε πέντε ελεύθερες βολές και κάνοντας το ίδιο σε μία προσπάθεια τριών πόντων, έφερε τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο νούμερο (36-44). Ωστόσο, στην επαναφορά ο Κάρτερ, πέτυχε buzzer-beater πίσω από το κέντρο (!) και έστειλε την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια με 47-36.

Με τον Κακλαμανάκη να έχει «φορτωθεί» από νωρίς με τρία φάουλ, οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν στο τρίτο δεκάλεπτο να βγάλουν σκληράδα στη αντίπαλη ρακέτα, με τον Τζόουνς να μειώνει στους εννέα. Ο Γερομιχαλός από το αγαπημένο του σημείο ευστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο και πάλι όμως ο σέντερ του ΠΑΟΚ, μαζί με δύο βολές του Χριστοδούλου έφεραν τη διαφορά στους οκτώ, πριν ο Κάρτερ ευστοχήσει ξανά και ο Λυκογιάννης καλέσει νέο τάιμ-άουτ (04: 10 πριν το τέλος).

Ο Λοβ και ένα ζευγάρι βολών από τον Ντιλίο, έφεραν σε απόσταση αναπνοής τον «Δικέφαλο» (50-55), εκεί όμως ήταν που πάτησε… γκάζι ο Σμιθ, ο οποίος με οκτώ σερί πόντους (δύο τρίποντα) και ένα ακόμη καλάθι του Κάρτερ μετά από κλέψιμο, βοήθησαν τις «κουκουβάγιες» να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά στο +14 (53-67).

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, Καμπερίδης και Γκρίφιν βρήκαν στόχο, με τον Σμιθ ωστόσο να συνεχίζει το ρεσιτάλ πίσω από τα 6.75, μοιράζοντας παράλληλα και στον Αμίνου για το 57-72. Με νέο τρίποντο και καλάθι έπειτα από κλέψιμο, ο Αμερικανός γκαρντ ανάγκασε τον προπονητή των Θεσσαλονικών να καλέσει τάιμ-άουτ με 06:30 να απομένουν (60-77).

Με τον ΠΑΟΚ ανύμπορο βγάλει αντίδραση, υποπίπτοντας συνεχώς σε αβίαστα λάθη, οι Λαυριώτες διατήρησαν τη μεγάλη τους διαφορά μέχρι τέλους και έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα από την Πυλαία με το τελικό σκορ υπέρ τους να είναι το 73-89.

Τα δεκάλεπτα: 20-30, 36-47, 53-67, 73-89

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Χριστοδούλου 3, Λοβ 10 (1), ΝτιΛέο 8 (1), Γ. Καμπερίδης 10 (1), Κάρτερ, Τζόουνς 14 (10 ριμπ.), Τολιόπουλος, Γιάνκοβιτς 6 (1), Ογκμπέιντε 5, Γκρίφιν 17 (2), Μ. Καμπερίδης

ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Λιούις, Κάρτερ 28 (2), Νικολαϊδης, Σμιθ 22 (4), Μουράτος 14 (3), Αμίνου 4, Κακλαμανάκης, 2, Περσίδης 4, Γκόινς 7 (1), Γερομιχαλός 8 (2), Βουλγαρόπουλος

Στη παράταση η Λάρισα νίκησε τον Κολοσσό 81-77 (69-69 κ.α)

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης η Λάρισα κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κερδίζοντας με 81-77 στην 1η αγωνιστική της Basket League.

Ο Τζέι Θριτ με 17 πόντους ήταν ο παίκτης που έστειλε το ματς στην παράταση για τους Θεσσαλούς, ενώ με δικές του λύσεις κατάφερε να αναδειχτεί νικήτρια στη Λάρισα στο τελευταίο πεντάλεπτο! Ο Ζάρας σημείωσε 20 πόντους, ενώ 13 ριμπάουντ μάζεψε ο Κρουμπάλι για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου. Για τον Κολοσσό, Μίλερ και Τιλί σημείωσαν από 13 πόντους έκαστος, ενώ 12 πόντους πέτυχε ο Μομίροφ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 43-37, 59-51, 69-69 κ.δ., 81-77 παρ.

Διαιτητές: Φούφης, Συμεωνίδης, Αγραφιώτης

ΛΑΡΙΣΑ (Nίκος Παπανικολόπουλος): Θριτ 17, Κρούμπαλι 6, Τσαϊρέλης 3, Ζάρας 20 (5), Φόρτιουν 5 (1), Ουάσινγκτον 4, Χάντσον 11, Σπυρόπουλος 7 (1), Σαχπατζίδης 2, Σπαν 4, Καράμπελας

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Ηλίας Καντζούρης): Μομίροφ 12 (2), Ουίλιαμς 8 (2), Μίλερ 13, Τιλί 13 (1), Ποτ 3, Ξανθόπουλος 7 (1), Μέσιτσεκ 7 (1), Μαργαρίτης 9 (2), Μπιλλής, Σλαφτσάκης 5 (1)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ