Μία ομάδα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τα Special Olympics Hellas

Ισχυρό μήνυμα δυναμικής υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, μέσω της συνεργασίας του μπασκετικού τμήματος του «τριφυλλιού» και των Special Olympics Hellas.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «One Team» της Ευρωλίγκας.

Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – η οποία συμμετέχει για 8η συνεχόμενη χρονιά στο «One Team» – οι One Team Ambassadors Ιωάννης Παπαπέτρου και Τζέρεμι Έβανς, με την ενεργό συμμετοχή όλων των αθλητών της ΚΑΕ, καθώς και των θρύλων της Ευρωλίγκας και του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά του μπάσκετ και τις αξίες του αθλητισμού στην ομάδα των Special Olympics Hellas.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του αθλητικού, εκπαιδευτικού, Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Special Olympics Hellas, ο οποίος με προπονητικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα, αγωνιστικές δράσεις σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα και πλήθος προγραμμάτων, συμβάλλει στη σωματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των αθλητών με νοητική αναπηρία και στη διάδοση ενός ισχυρού μηνύματος σεβασμού, αποδοχής και ένταξης.

Στις δύο πρώτες εβδομάδες των προπονήσεων που έγιναν στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas, έδωσαν το «παρών» οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γιώργος Καλαϊτζής, Ιωάννης Παπαπέτρου, Τζέρεμι Έβανς και Βασίλης Καββαδάς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους αθλητές της ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Οι νεαροί αθλητές το χάρηκαν με την ψυχή τους βλέποντας μερικά από τα ινδάλματά τους να συμμετέχουν στην προπόνησή τους και απόλαυσαν κάθε στιγμή της εμπειρίας, κάνοντας πράξη τις αξίες «φιλία», «ομαδικότητα», «σεβασμός», «αποδοχή».

Κοινός στόχος της σύμπραξης των δύο Φορέων είναι να αποδείξουν έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, ότι ο αθλητισμός είναι ένα μοναδικό μέσο διαμόρφωσης προτύπων, χαρακτήρων, αξιών και ισχυρών ερεισμάτων κοινωνικής αποδοχής των συνανθρώπων μας με νοητική αναπηρία, οι οποίοι, μέσω των Special Olympics Hellas, απολαμβάνουν ξεχωριστές στιγμές υπερηφάνειας, όχι μόνο με διακρίσεις, αλλά και με τη θέληση και με τον δυναμισμό που υπερβαίνουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Είναι βέβαιο πως αυτή η σπουδαία συνέργεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas, μέσω του προγράμματος “One Team” θα ανταποκριθεί απόλυτα σε αυτό τον στόχο και θα διδάξει πολλά στην κοινωνία για τη συνύπαρξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas:

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, το οποίο εδώ και πάνω από μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 33 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους και αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ