Μέσα σε δώδεκα μήνες ο Γιάννης κατέκτησε τα πάντα

Από το δεύτερο βραβείο MVP κανονικής περιόδου, μέχρι το δαχτυλίδι του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, σε κάτι λιγότερο από δώδεκα μήνες, έχει σαρώσει όλα τα πιθανά βραβεία που θα μπορούσε να διεκδικήσει, ένας σταρ του «μαγικού κόσμου».

18 Σεπτεμβρίου 2020 – Δεύτερο βραβείο MVP και Αμυντικός της Χρονιάς

Αφού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης κανονικής περιόδου το 2019, σε μία απονομή μου μας έκανε όλους να δακρύσουμε, ο Greek Freak ένα χρόνο αργότερα, κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP.

Σαρώνοντας στη σχετική ψηφοφορία, παίρνοντας του 85 από τους 101 πιθανούς ψήφους των εκλεκτόρων, ο Γιάννης δίχως να το ξέρει, ξεκίνησε ένα 12μηνό… φωτιά, με πρώτο-πρώτο το βραβείο, όπου μόνο αυτός και οι Λεμπρόν Τζέιμς, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Μόουσες Μαλόουν, έχουν κατακτήσει δύο φορές συνεχόμενες.

Την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε και ο αμυντικός της χρονιάς, που δεν ήταν άλλος από τον 26χρονο φόργουορντ. Παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τον Ρούντι Γκομπέρ, ο Γιάννης κατέκτησε και το συγκεκριμένο βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του, εξισορροπώντας έτσι, το κακό φινάλε με τον αποκλεισμό στα ημιτελικά της Ανατολής από τους Μαϊάμι Χιτ.

16 Δεκεμβρίου 2020 – Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ

Ως ανταμοιβή για τα μέχρι τότε κατορθώματα του και για το γεγονός ότι έβαλε ξανά τους μη εμπορικούς, Μιλγουόκι Μπακς, ξανά στον «χάρτη» του ΝΒΑ, ο Γιάννης υπέγραψε την μεγαλύτερη… χαρτούρα, που έχει δει μέχρι σήμερα η αμερικανική λίγκα.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια (πλέον τέσσερα), ο Γιάννης θα εισπράξει 228 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας εκείνο του Ράσελ Ουέστμπρουκ με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που ήταν επίσης για πέντε χρόνια, αλλά με κέρδος 206 εκατ. δολάρια.

Παρά τα όσα άκουσε από μίντια, οπαδούς, ξένους και Έλληνες, η πίστη και η αφοσίωση του Greek Freak στα «Ελάφια», ήταν ανίκητη και σίγουρα, όπως αποδείχθηκε αργότερα, αποτελεσματική.

8 Μαρτίου 2021 – MVP στο All-Star Game

Συμμετέχοντας στο πέμπτο του all-star game, ο Γιάννης κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

Με 35 πόντους και απόλυτη ευστοχία (13/13 δίποντα και 3/3 τρίποντα) που αποτελεί επίσης ρεκόρ για την ιστορία των συγκεκριμένων παιχνιδιών, ο 26χρονος διαδέχθηκε τον Καουάι Λέοναρντ, με την ομάδα του να κερδίζει 170-150.

21 Iουλίου 2021 – Πρωταθλητής ΝΒΑ και Finals MVP

Αυτό ήταν. Σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, ο Γιάννης τα κατέκτησε ΟΛΑ! Με την ασύλληπτη πενηντάρα του στον έκτο τελικό απέναντι στους Φοίνιξ Σανς, βοήθησε το Μιλγουόκι να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα ΝΒΑ στην ιστορία του μετά από 50 χρόνια και παράλληλα, «κλείδωσε» με αυτή την εμφάνιση, το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών.

Προηγηθήκαν δύο ακόμη σαραντάρες στο δεύτερο και στο τρίτο παιχνίδι, ενώ χάρισε μία ανεπανάληπτη τάπα στον Ντεάντρε Έιτον στο τέταρτο παιχνίδι, που κοντράρει στα ίσα αυτή του «Βασιλιά» Λεμπρόν στον Άντρε Ιγκουοντάλα, στο έβδομο παιχνίδι της σειράς των Καβαλίερς με τους Γουόριορς, στους τελικούς του 2016.

Οι «άθλοι» του Giannis τους τελευταίους 12 μήνες:

– MVP κανονικής περιόδου 2020

– Αμυντικός της χρονιάς 2020

– Υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ιστορία του ΝΒΑ

– MVP All Star Game 2021

– Πρωταθλητής ΝΒΑ 2021

– MVP NBA Finals 2021

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ