Λαύριο: Επιστρέφει… βελτιωμένο μετά τη σεζόν-«όνειρο»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Οι φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος δεν έχουν αυταπάτες. Γνωρίζουν τις δυνατότητες τους και μένουν ταπεινοί στους στόχους τους. Στρατηγική όπου μέχρι τώρα τους έχει φτάσει ψηλά. Πιο ψηλά από ότι και οι ίδιοι περίμεναν.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Ertnews.gr και τον Γιάννη Σέμπρο, ο προπονητής της χρονιάς στην Basket League για τη σεζόν 2020-2021, Χρήστος Σερέλης, βοήθησε να «σκιαγραφηθεί» το φετινό πρόσωπο του Λαυρίου.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Έκλεψε τις εντυπώσεις! Το 2021, ήταν μία χρονιά γεμάτη με ρεκόρ και πρωτιές για τους «μεταλλωρύχους». Παρά το κακό ξεκίνημα (τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια) και την περιπέτεια που βίωσε ο σύλλογος με τον κορονοϊό, μπόρεσε να βρει τα πατήματα του και να πραγματοποιήσει την καλύτερη χρονιά της μέχρι τώρα ιστορίας του.

Σημείωσε 15 νίκες στα επόμενα 16 παιχνίδια της Basket League, νικώντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Παναθηναϊκό, ενώ στο μεσοδιάστημα αυτού του σερί, απέκλεισε την ΑΕΚ στα προημιτελικά του κυπέλλου με 90-85, για να βρεθεί επίσης για πρώτη του φορά, στα ημιτελικά του θεσμού.

Σε αυτά, αποκλείστηκε από τους πρωταθλητές Ελλάδος, όμως συνέχισε να διαπρέπει στο πρωτάθλημα. Γνώρισε μόλις άλλη μία ήττα από τους «πράσινους», ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια με το καλύτερο εντός και εκτός έδρας ρεκόρ στην εξαετή παρουσία του στην πρώτη κατηγορία.

Στα πλέι-οφ, αφού πέρασε το εμπόδιο του Κολοσσού, μαζί με τον Προμηθέα Πάτρας μας χάρισαν μία ανεπανάληπτη ημιτελική σειρά, την οποία ανέτρεψαν εξ’ ολοκλήρου από 0-2 σε 3-2, για να φτάσει στους τελικούς και να γίνει μόλις η πέμπτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος, που σημειώνει νίκη σε αυτούς.

Ταυτόχρονα, «κλείδωσε» και την απευθείας πρόκριση του στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, όπου θα συμμετέχει για πρώτη του φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τέλος, «σάρωσε» και στα βραβεία του ΕΣΑΚΕ, με τον τεχνικό της ομάδας Χρήστο Σερέλη να αναδεικνύεται προπονητής της χρονιάς, τον αρχηγό Βασίλη Μουράτο ποιο βελτιωμένο παίκτη και μέλος της κορυφαίας πεντάδας του πρωταθλήματος, παρέα με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Τάισον Κάρτερ.

Λαύριο: Επιστρέφει… βελτιωμένο μετά τη σεζόν-«όνειρο»

18… ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Στο Λαύριο εδώ και πάρα πολλά χρονιά, έχουν σταματήσει να ανησυχούν για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, στο οποίο όλες οι ομάδες, επαγγελματικές και μη, αντιμετωπίζουν κατά καιρούς προβλήματα. Και αυτό δεν είναι άλλο, από το θέμα του προπονητή.

Ο εμβληματικός τεχνικός του συλλόγου της Λαυρεωτικής, κουβαλώντας πλέον τον τίτλο του κορυφαίου προπονητής του πρωταθλήματος, ετοιμάζεται να πορευτεί με την ομάδα για 18η συνεχή σεζόν, έχοντας στο πλευρό του τον Σάββα Καμπερίδη και τον άλλοτε αρχηγό του Λαυρίου, Σάκη Γιαννακόπουλο.

Σε αυτήν, θέλει να συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία και τον ίδιο τρόπο, όπως όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο, ευελπιστώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό: «Θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, να ελέγξουμε το παιχνίδι μέσα από την ταχύτητα και τις γρήγορες επιθέσεις. Να πιέσουμε την μπάλα αρκετά, ώστε να έχουμε αρκετά κλεψίματα και να βγάλουμε εύκολα καλάθια. Και επίσης να αναδείξουμε κάποια νέα παιδιά, ξένους και Έλληνες, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο και να κάνουν το επόμενο βήμα.»

Άλλωστε, ο «σκελετός» της ομάδας δεν έχει αλλοιωθεί και ιδιαίτερα, αφού κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ της δύο από τα βασικά στελέχη της περσινής επιτυχίας. Ο λόγος για τον αρχηγό Βασίλη Μουράτο και τον πρωτοπόρο της ομάδας στο σκοράρισμα, Τάισον Κάρτερ.

Σε ό,τι αφορά στις προσθήκες, ξεχώρισε η επιστροφή του Δημήτρη Κακλαμανάκη στην ομάδα που τον ανέδειξε, μετά την περίοδο 2015-2019, ενώ δύο ακόμη ξένοι που ξεχώρισαν πέρυσι, θα αγωνιστούν με τα «κυανοκίτρινα». Ο λόγος για τον Τζέρι Σμιθ, με θητεία σε Ήφαιστο Λήμνου και Λάρισα και τον Κένι Γκόινς που αγωνίστηκε πέρσι στον Κολοσσό.

Επιπλέον, υπό τις οδηγίες του «αρχιτέκτονα» της ομάδας, Χρήστου Σερέλη θα αγωνιστούν οι Τζαβόν Μπλερ, Μάρκους Λιούις και Αλ Ουαζίντ Αμίνου, ενώ από ελληνικής πλευράς οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης (ως δανεικός από τον Ολυμπιακό) και Αλφρέδος Αλέξανδρος Πιλάβιος, έχουν όλα τα φόντα να αφήσουν το «στίγμα» τους στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

«Στην Ευρώπη ακριβώς το ίδιο, με την εξαίρεση ότι είμαστε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, με πάρα πολύ καλές ομάδες. Ειδικά η Μάλαγα είναι από τις σταθερά καλές ομάδες του BCL και είναι και από τα φαβορί θεωρώ για να κατακτήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Ντιζόν βγήκε δεύτερη στη Γαλλία, επίσης πολύ σκληρή ομάδα.» συνέχισε ο 47χρονος κόουτς και συμπλήρωσε:

«Όποτε εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να δούμε κατά πόσο αυτός ο τρόπος παιχνιδιού με αυτή την ομάδα, με νέους παίκτες πάλι και με παιδιά που διψούν για διάκριση, μπορεί να μας φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο.»

Το Λαύριο κοίταξε να αντικαταστήσει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσε, τον Άλφα Ντιαλό που εν τέλει κατέληξε στη Μονακό, μετά την υπογραφή του στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν το… πολυεργαλείο του κ. Σερέλη την περσινή σεζόν, τελειώνοντας τη χρονιά με 12,9 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 1,5 κλεψίματα. Πλήγμα επίσης αποτέλεσε η αποχώρηση του Τζάρετ Σάβατζ που πήγε στη Γερμανία, όπως επίσης και του Γκλεν Κόζι, ενός παίκτη με μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λαύριο: Επιστρέφει… βελτιωμένο μετά τη σεζόν-«όνειρο»

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΝΟΥΜΕΡΟ ΦΑΝΕΛΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ
0 Μάρκους Λιούις Γκαρντ/Φόργουορντ 1.93 16/2/92 ΗΠΑ 2021
1 Τάισον Κάρτερ Γκαρντ 1.93 4/1/1998 ΗΠΑ 2020
4 Τζαβόν Μπλερ Γκαρντ 1.93 27/3/1998 Καναδάς 2021
5 Αλέξανδρος Νικολαΐδης Γκαρντ 1.90 21/8/2002 Ελλάδα 2021
6 Τζέρι Σμιθ Γκαρντ 1.89 26/9/1987 ΗΠΑ 2021
7 Βασίλης Μουράτος Γκαρντ 1.93 24/11/1997 Ελλάδα 2019
8 Αλ Ουαζίντ Αμίνου Σέντερ 2.01 1/9/1998 ΗΠΑ 2021
9 Άλφης Αλέξανδρος Πιλάβιος Φόργουορντ 1.98 15/12/1999 Ελλάδα 2021
13 Κώστας Φιλοξενίδης Γκαρντ 1.97 30/8/2003 Ελλάδα 2021
14 Δημήτρης Κακλαμανάκης Σέντερ 2.06 25/1/1994 Ελλάδα 2021
18 Νίκος Περσίδης Φόργουορντ 2.00 8/9/1995 Ελλάδα 2020
19 Μιχαήλ Σπρίντζιος Φόργουορντ 2.06 9/2/2005 Ελλάδα 2021
25 Κένι Γκόινς Φόργουορντ 2.01 11/9/1996 ΗΠΑ 2021
26 Πέτρος Γερομιχαλός Φόργουορντ 2.03 9/6/1994 Ελλάδα 2019
32 Στράτος Βουλγαρόπουλος Σέντερ 2.18 31/10/2000 Ελλάδα 2020

ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Συνολικά εννέα ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα, θα αγωνιστούν ή αγωνίστηκαν στην Ευρώπη. Αυτές είναι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός (Euroleague), ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λαύριο (BCL), Περιστέρι, Προμηθέας (Eurocup), Ιωνικός και Ηρακλής (Europe Cup).

Σε συνδυασμό με την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1, αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για το Λαύριο, να επαναλάβει την περσινή επιτυχία. Ωστόσο, στη Λαυρεωτική ακολουθούν χρόνια ένα συγκεκριμένο πλάνο, πριν καν η ομάδα εδραιωθεί στα «σαλόνια» της Α1, στο οποίο και στοχεύουν ανεξαρτήτως από το αν θα καταφέρουν να «στεφθούν» ξανά, με τον τίτλο του δευτεραθλητή Ελλάδος.

«Αυτό που πετύχαμε πέρυσι είναι δύσκολο να ξαναγίνει, όσο καλύτερη και αν είναι η ομάδα. Και με την παρουσία του Ολυμπιακού, αλλά και χωρίς αυτή, διότι το γεγονός ότι φτάσαμε στους τελικούς του πρωταθλήματος ήταν πέρα από κάθε φιλοσοφία μας.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ίδια φιλοσοφία και να παίξουμε το μπάσκετ που παίξαμε πέρυσι» ανέφερα αρχικά ο κ. Σερέλης, που στη συνέχεια είπε τη γνώμη του για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 2 Οκτωβρίου:

«Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό, πιο δυνατό. Ο προφανής λόγος είναι ότι γύρισε ο Ολυμπιακός. Μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι ομάδες Euroleague, άσχετα αν δεν έχουν την αίγλη του παρελθόντος. Είναι δύο επίπεδα πάνω από τις ομάδες που συμμετέχουν στην Basket League.

Αλλά νομίζω ότι και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν φτιάξει δυνατά ρόστερ. Τουλάχιστον πριν δούμε τα παιχνίδια, βλέπουμε ότι υπάρχουν τέτοια ρόστερ και για τον λόγο ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Νομίζω θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και πολύ ανταγωνιστικό.»

Λαύριο: Επιστρέφει… βελτιωμένο μετά τη σεζόν-«όνειρο»

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει – επιτέλους – με κόσμο στις εξέδρες, έστω και με περιορισμένο αριθμό.

Για το τέλος λοιπόν, ο Χρήστος Σερέλης ευχήθηκε μέσω του ertnews.gr, υγεία σε όλο τον κόσμο που πλήχθηκε από τον κορονοϊό και καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες:

«Πρώτα από όλα υγεία σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία μας έδειξε πραγματικά ένα πολύ σκληρό πρόσωπο και κάποιοι πέρασαν πολύ δύσκολα κατά τη διάρκεια αυτής. Το πρώτο είναι αυτό. Από εκεί και πέρα, εύχομαι και σε όλους τους αθλητές τους προπονητές, τα σταφ υγεία, για να μπορέσουν να προσφέρουν θέαμα, που έχουμε τόσο ανάγκη να δούμε. Να το ευχαριστηθεί και ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν και όσοι παρακολουθούν από το σπίτι, ώστε να ξανανέβει το άθλημα εκεί όπου του αξίζει.»

Λαύριο: Επιστρέφει… βελτιωμένο μετά τη σεζόν-«όνειρο»

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η τηλεοπτική έδρα του μπάσκετ της Λαυρεωτικής παραμένει ίδια. Φέτος, θα δείτε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Λαυρίου για την σεζόν 2021-2022 σε Basket League και Κύπελλο Ελλάδας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα κανάλια της ΕΡΤ!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ