Λαρεντζάκης στο ertnews.gr: «Κρατάμε την αντίδραση – Είμαστε συνειδητοποιημένοι για τη συνέχεια»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 103-78 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την πρώτη αγωνιστική της Basket League, πραγματοποιώντας ιδανική επιστροφή στην Α1.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ερχόμενος από τον πάγκο, ήταν ο αφανής ήρωας της αναμέτρησης, βοηθώντας να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού και την ομάδα του να επιβληθεί στην τέταρτη περίοδο, τελειώνοντας το ματς με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο κόμπο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» μίλησε αποκλειστικά στο ertnews.gr και τον Γιάννη Σέμπρο για τη νίκη των Πειραιωτών, αλλά και την απουσία του Βασίλη Σπανούλη:

«Κρατάμε τη νίκη και την αντίδραση που βγάλαμε στην αρχή του παιχνιδιού. Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε το ματς, γιατί η ΑΕΚ ήταν πολύ διαβασμένη. Έβαλε κάποια καλάθια στην επίθεση και βρήκε ρυθμό, οπότε το σκορ ήταν αρκετά κοντά καθ’ όλη τη διάρκεια. Επομένως, κρατάμε την αντίδραση, κρατάμε τη νίκη και την επιστροφή μας στην Basket League μετά από δύο χρόνια και είμαστε συνειδητοποιημένοι και χαρούμενοι για τη συνέχεια».

Το σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν 72-64. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με τη διαφορά στο +25, πραγματοποιώντας ένα «μαγικό» τέταρτο δεκάλεπτο, έχοντας παράλληλα σημαντικές βοήθειες από τους αναπληρωματικούς, την ώρα που η «Ένωση» βρήκε σκορ από επτά παίκτες συνολικά:

«Σίγουρα η ομάδα έχει μεγάλο ροτέισον. Είμαστε 11-12 παίκτες που είμαστε στο ίδιο επίπεδο και πιστεύω πως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή. Η ΑΕΚ είχε κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών. Είχε και το θέμα με τον Μάνι Χάρις, αλλά αυτή είναι και η διαφορά των δύο ομάδων. Η ποιότητα δηλαδή και ενέργεια του να μπορούν οι ομάδες να παίζουν για σαράντα λεπτά στο ίδιο τέμπο και στον ίδιο ρυθμό».

Ο Ολυμπιακός από εδώ και στο εξής, καλείται να δίνει τουλάχιστον δύο παιχνίδια την εβδομάδα και ίσως τρία σε περίπτωση «διαβολοβδομάδας» στην Euroleague:

«Προτιμούμε εννοείται περισσότερα παιχνίδια. Όσα περισσότερα τόσο καλύτερα. Εφόσον υπάρχει παιχνίδια υπάρχει και ρυθμός και ακόμη και σε ένα κακό παιχνίδι, θα έρθει απευθείας το επόμενο και θα ξεφύγει το μυαλό σου. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και σίγουρα το πρωτάθλημα είναι κάτι που θέλουμε να διεκδικήσουμε και είναι ένας από τους στόχους μας».

Ο Βασίλης Σπανούλης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση όπως ανακοίνωσε το καλοκαίρι, αφήνοντας παράλληλα μετά από έντεκα χρόνια, τα αποδυτήρια των Πειραιωτών χωρίς την ηγετική του φυσιογνωμία:

«Ο Βασίλης είναι τεράστια φυσιογνωμία. Όλοι το έχουμε πει ξέρουμε ποιος είναι. Θεωρώ ότι φέτος στα δύσκολα θα είμαστε όλοι μία ομάδα. Όποτε πιστεύω πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να περάσουμε τις δύσκολες εποχές όταν έρθουν. Είναι μεγάλη χρονιά και σίγουρα θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και για αυτό το κλίμα είναι τρομερό. Έχουμε μία πολύ καλή χημεία, περνάμε πολύ καλά στα αποδυτήρια και όλοι μαζί θα βρούμε την άκρη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ