«Κολοβό» πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών

Με το καλημέρα απέσυρε τη συμμετοχή του η πρωταθλήτρια ομάδα της Λέσβου και με παρουσίες στη Γ΄ Εθνική, του ΑΠΣ Παπάδος Γέρας.

Έτσι οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες ομάδες των νησιών του Αιγαίου (Α.Ε. Δικαίου – Δωδεκάνησα, Αναγέννηση Σάμου- νομός Σάμου, Α.Ε. Σαντορίνης – Κυκλάδες, ΒΑΟΛ – Χίος) θα αναμετρηθούν στο ουδέτερο γήπεδο του Έσπερου Καλλιθέας από σήμερα Τετάρτη 22/6 έως την Κυριακή 26/6 για το ένα εισιτήριο ανόδου, με έναν ανταγωνιστή λιγότερο.

Αν και δεν έχουμε δει ανακοίνωση του Παπάδου που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση μη συμμετοχής, πιθανολογούμε ότι ο βασικός παράγοντας είναι το κόστος των ταξιδιών και της παραμονής, σε συνδυασμό με το ότι μία πιθανή άνοδος θα τον πήγαινε σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο λειτουργικών εξόδων. Άλλωστε το έργο αυτό το έχει ξαναδεί, καθώς έχει εμπειρίες ανόδων και συμμετοχής σε εθνικές κατηγορίες.

Στο παρελθόν είχαν καταγραφεί φαινόμενα, όπως η διάλυση λόγω έλλειψης χρηματοδότη,  της Αναγέννησης Ρόδου, αμέσως μόλις κατέκτησε την πρώτη θέση στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική, επίσης άρνηση του ΒΑΟΛ Χίου να ανέβει κατηγορία, τώρα η αποχώρηση του ΑΠΣ Παπάδος Γέρας, αλλά και αρνήσεις ομάδων στη Γ΄ Εθνική να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, λόγω του υψηλού κόστους ταξιδιών.

Οι εποχές της κρίσης φαίνεται να χτυπούν με «αντιαθλητικά φάουλ» την προσπάθεια των αθλητικών σωματείων να επιβιώσουν και να προσφέρουν αυτό που ξέρουν και μπορούν.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Tετάρτη 
6μμ Αναγέννηση Σάμου – Α.Ε. Δικαίου

Πέμπτη
4μμ Α.Ε.Δικαίου-ΒΑΟΛ
6μμ Αναγέννηση Σάμου – Α.Ε.Σαντορίνης

Παρασκευή
6μμ ΒΑΟΛ – Α.Ε.Σαντορίνης

Σάββατο 
5μμ Α.Ε.Σαντορίνης – Α.Ε.Δικαίου

Κυριακή 
10πμ ΒΑΟΛ – Αναγέννηση Σάμου

Κείμενο & φωτο προσωπικού αρχείου: Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ