Ήττα με κάτω τα χέρια από τον Προμηθέα στην Πάτρα

Ο Προμηθέας Πάτρας ηττήθηκε στο «Δημήτρης Τόφαλος» από την Μπούντουκνοστ με 60-89 για την 6η αγωνιστική του Eurocup και έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη συνέχεια του στη διοργάνωση.

Οι Πατρινοί, ξεκίνησαν «μουδιασμένοι» το ματς, αντεπιτέθηκαν στη δεύτερη περίοδο, όμως παρέδωσαν τα… όπλα στην τρίτη, απέναντι σε μία ομάδα που είναι μία εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Σούταραν με κάκιστα ποσοστά (17/35, 48% δίποντα και 7/27, 26% από την περιφέρεια) απέναντι στο εντυπωσιακό 47% (8/17) τρίποντο της Μπούντουκνοστ και στα 20 (!) συνολικά καλάθια κοντά στο ζωγραφιστό (30/49, 62% εντός πεδιάς).

Ο Προμηθέας πλέον βρίσκεται στην 8η θέση (που είναι και η τελευταία προνομιούχος από τις 10 συνολικά που υπάρχουν) με ρεκόρ 2-4 και πρέπει σύντομα να αλλάξει τα πλάνα του, αν θέλει να αποφύγει τις δύο τελευταίες που οδηγούν στον αποκλεισμό από τη φάση των «16».

Το ματς:

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα της Πάτρας. Παρά το γεγονός, ότι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρισκόταν κοντά στο σκορ, με τον Ρογκαβόπουλο να μειώνει σε 10-14 με δύο ελεύθερες βολές, στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, οι Μαυροβούνιοι σημείωσαν δώδεκα συνεχόμενους πόντους με τους Νίκολιτς και Γιάκοντιτς και έφτασαν στο +14 (10-24).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Σίλει μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της ομάδας του, ωστόσο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου αντεπιτέθηκαν και κατέβασαν τη διαφορά σε μονοψήφιο, χάρη στα συνεχόμενα τρίποντα των Ρέι και Γκίκα (19-27). Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους, με δέκα συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, με την Μπούντουκνοστ όμως να παίρνει ξανά «κεφάλι» στο σκορ πριν την ανάπαυλα, δια χειρός Κομπς (35-41).

Στην επανάληψη τα πράγματα χειροτέρεψαν ξανά για τον Προμηθέα. Αφού σημείωσε μόλις δύο πόντους σε πεντέμιση λεπτά και συνολικά οκτώ σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο, είδε τον Νίκολιτς αρχικά, να ανεβάζει τη διαφορά ξανά πάνω από τους δέκα και στη συνέχεια τον Σίλει, με δύο «χτυπήματα» πίσω από τα 6.75, πάνω από τους είκοσι (41-61). Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πέντε σερί πόντους μέχρι το τέλους του δεκαλέπτου φέρνοντας την Μπούντουκνοστ στο +23 (43-66).

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο Προμηθέας προσπάθησε απλώς να κατεβάσει τη διαφορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πρώτα ο Σίλει με το πέμπτο του σουτ τριών πόντων, έκανε το σκορ 49-73, ενώ ο Μίτσοφ με παρόμοιο τρόπο, διαμόρφωσε και την πρώτη «τριαντάρα» της αναμέτρησης (53-84). Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, και έτσι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το «διπλό» από το «Δημήτρης Τόφαλος».

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 35-41, 43-66, 60-89

Διαιτητές: Λαμόνικα, Λεσκάνο, Χάτζιτς

Προμηθέας Πάτρας (Ηλίας Ζούρος): Ρέι 22, Σβαρτζ, Γκάντι 5, Γκραντ 10, Χαντ 3, Αγραβάνης 2, Γκίκας 5, Ρογκαβόπουλος 7, Μάιλς 3, Γιαννόπουλος 3, Μπαζίνας, Τανούλης

Μπούντουκνοστ (Αλεξάντερ Τζίκιτς): Κομπς 17, Άτιτς 6, Σέχοβιτς, Μίτσοφ 8, Μπάροβιτς 2, Σίλει 29, Νίκολιτς 20, Πόποβιτς, Ριντ, Γιάκοντιτς 7

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ